Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Η τουρκική επιθετικότητα δείχνει τι «συμμαχία» είναι το ΝΑΤΟ

ΚΚΕ: Η τουρκική επιθετικότητα δείχνει τι «συμμαχία» είναι το ΝΑΤΟ

Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση

Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρεμβάση στην ΕΡΤ1.

Κλείνουν ζητήματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Ο Ελ. Βαγενάς σημείωσε ότι η τουρκική επιθετικότητα «δείχνει τι «συμμαχία» είναι το ΝΑΤΟ, όπου ένα μέλος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλου μέλους, καλούμαστε να κάνουμε υπέρογκες πολεμικές δαπάνες πάλι, αγοράζοντας όπλα από «συμμάχους» για να πολεμήσουμε τάχατες άλλους «συμμάχους»».

Τόνισε ότι αυτή την περίοδο «γίνεται μια προσπάθεια επιτάχυνσης των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μέσα από τις διερευνητικές και μέσα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ» καθώς, όπως εξήγησε, «αναζητείται από τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αστική τάξη, ένας συμβιβασμός ώστε να κλείσουν ζητήματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, να τραβηχτεί η Τουρκία από την «κακόβουλη ρωσική επιρροή», να διαμορφωθεί ενιαίο ευρωατλαντικό μέτωπο κατά της Κίνας και της Ρωσίας, να ανοίξει για τα μονοπώλια η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Μεσογείου».

Κανένα όφελος για τους λαούς

«Από αυτά δεν προκύπτει κανένα όφελος για τους λαούς, αλλά προκύπτουν τεράστιοι κίνδυνοι και για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και το περιβάλλον».

Ο Ε. Βαγενάς υπογράμμισε επίσης το ΚΚΕ θεωρεί «ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και θα πρέπει να παλέψουν για να βγουν από τη μέση όσα τους χωρίζουν, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αυτοί είναι μήτρα πολέμων και επεμβάσεων».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024