Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Για τη πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, τη συμμετοχή των νέων, τον τερματισμό των tests για τους πλήρως εμβολιασμένους, όπως και την έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 μίλησαν η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς και ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαζήσης.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων. Για το τέλος της πανδημίας θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μόνο όταν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού», ανέφερε η κα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.
Μόνο με τα εμβόλια θα ξεπεράσουμε την πανδημία
Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και συμβάλλει στον αργό ρυθμό του εμβολιασμού είναι η ανησυχία που επικρατεί στον πληθυσμό σε σχέση με την ασφάλεια των εμβολίων.
Ο κ. Παπαζήσης πάνω σε αυτό το θέμα τόνισε πως τα λίγα περιστατικά θρομβώσεων δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζουν ώστε να αποφεύγουμε τον εμβολιασμό, καθώς είναι σπάνια και πώς μόνο με τα εμβόλια θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη πανδημία. «Έχουμε δει πως τα εμβόλια έχουν συμβάλλει στη μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών και πρέπει να μείνουμε σε αυτό», συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Να συνεχιστούν οι έλεγχοι
Αναφορικά με τους εμβολιασμένους και τα τεστ η κα Παγώνη ανέφερε πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, καθώς έχουν εξασφαλίσει ανοσία στον οργανισμό τους. Όσοι όμως δεν έχουν καταφέρει να εμβολιασθούν είναι πολύ σημαντικό να μη παραλείπουν αυτό τον έλεγχο σε εβδομαδιαία βάση. «Είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι έλεγχοι. Τα νοσοκομεία μπαίνουν σε ρυθμό κανονικότητας, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κρεβάτια covid, έχει μειωθεί ο αριθμός εισαγωγών και επιτέλους μπαίνουν σε μια σειρά τα τακτικά χειρουργεία», είπε η πρόεδρος.
Επόμενο βήμα ο εμβολιασμός των παιδιών;
Αναφορικά με τα παιδιά και το κατά πόσο χρειάζεται να εμβολιασθούν ο κ. Παπαζήσης ανέφερε πως προτεραιότητα είναι να εμβολιασθούν οι μεγαλύτεροι και τα παιδικά να ακολουθήσουν, καθώς και αυτά μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να εμβολιασθούν όλοι, διότι κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα θα κολλήσουν και αυτό θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου