Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Πράσινο Ταμείο… πρασινίζει τα Γλυκά Νερά.

Το Πράσινο Ταμείο… πρασινίζει τα Γλυκά Νερά.

Ένα έργο με αξία που πρέπει όμως να υπάρχει πρόβλεψη για σωστή συντήρηση και προστασία του από βανδαλισμούς.

Έναν ανοιχτό «πολυχώρο» 2.398 τ.μ. στον οποίο δημιουργείται πλατεία, παιδική χαρά αλλά και υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν σύντομα τα Γλυκά Νερά μετά την έγκριση από το «Πράσινο Ταμείο» έργου ύψους 565.000 ευρώ.

Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου αναφέρει: «Με την με αριθμ. πρωτ 001217/2021 πρόταση του Δήμου ΠΑΙΑΝΙΑΣ που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Πράσινη ανάπλαση του Ο.Τ 531 στην Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας», προϋπολογισμού 565.000,00 €, καθώς και την υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων που προβλέπονται βάσει του οδηγού για την ένταξη του έργου.

Πρόκειται για την πράσινη ανάπλαση του Ο.Τ 531 (οδός Σολωμού). Το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου με πέντε διαδρόμους. Σύμφωνα με την μελέτη, περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί επίσης ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Η ολοκλήρωση του έργου θα οδηγήσει στην αναμόρφωση της περιοχής με την δημιουργία και πεζοδρόμων ενώ θα αποπερατωθεί και η οδός Σολωμού μεταξύ τον οδών Θεσσαλίας και Καρδίτσης, για την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων.

«Δεν πρόκειται για ένα έργο μακέτα»

«Δίνουμε επιτέλους στα Γλυκά Νερά εκείνο που δικαίως οι κάτοικοι διεκδικούσαν επί χρόνια: μια πραγματική πλατεία και επιπλέον έναν υπαίθριο πολυχώρο ο οποίος θα καλύπτει κάθε ανάγκη κάθε ηλικίας. Δεν πρόκειται για ένα έργο μακέτα αλλά για ένα έργο το οποίο μετά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ξεκινά άμεσα ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, σύγχρονου και ασφαλούς» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Σημαντική η συντήρηση του έργου

Πάντα σε τέτοια έργα δεν είναι μόνο η δημιουργία τους αλλά η συντήρηση αυτών. Μην λησμονούμε πως σε ένα άλλο -κατά τα άλλα πολύ προσεγμένο και όμορφο- πάρκο στα Γλυκά Νερά το σιντριβάνι σπάνια είχε νερό και όταν είχε νερό, είναι τόσο βρώμικο με δεκάδες παιδιά να βουτάνε τα χέρια τους μέσα με τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Όπως και η περίφραξη του δεν είναι ικανή να προστατεύσει κάποιο παιδάκι από το βρεθεί μέσα σε αυτό. Πολύ σημαντικό και πρέπει να προσεχθεί από όλες τις δημοτικές αρχές που θα κάνουν παρόμοια έργα είναι τόσο η συντήρηση όσο και η προστασία του χώρου από βανδαλισμούς.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024