Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν βρίσκεστε σε μια σχέση χωρίς σεξ, δεν είστε οι μόνοι

Αν βρίσκεστε σε μια σχέση χωρίς σεξ, δεν είστε οι μόνοι

Είναι σύνηθες οι σύντροφοι να επιθυμού ερωτική επαφή σε διαφορετική συχνότητα

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ικανοποίησης σε μια μακροχρόνια σχέση είναι η σεξουαλική ευχαρίστηση. Όσο πιο ικανοποιημένα σεξουαλικά είναι τα ζευγάρια, τόσο πιο χαρούμενα τείνουν να είναι. Η διαφορά ανάμεσα στη φιλία και στη σχέση, είναι αν δύο άνθρωποι κάνουν σεξ ή όχι.

Είναι σπάνιο να βρεθεί ένα ζευγάρι που δεν κάνει σεξ και να είναι χαρούμενο. Και αυτό γιατί ο σύντροφος που επιθυμεί περισσότερο σεξ, συχνά θυμώνει επειδή δεν κάνει όσο σεξ θέλει, χωρίς να ξέρει πώς να διορθώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα τα συσσωρευμένα συναισθήματα διαβρώνουν τη σχέση.

Μπορεί να υφίσταται σχέση χωρίς σεξ;

Σε μελέτες που έχουν γίνει, τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Το 80% πιστεύει ότι μία σοβαρή σχέση αγάπης, δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς το σεξ. Η σημασία της εγγύτητας και του σεξ ήταν καθαρή, καθώς το 80% συμφωνούσε ότι μία καλή σχέση χρειάζεται συχνό σεξ. Όμως πόσο συχνά σεξ; Οι απόψεις αντρών και γυναικών συγκλίνουν στο θέμα αυτό.

Το 65% γυναικών και το 70% των αντρών θεωρούν ότι το ιδανικό είναι αρκετές φορές την εβδομάδα.

Η πλειοψηφία (71%) θεωρεί δεν θα θεωρούσαν μία σχέση σοβαρή αν δεν υπήρχε σεξ. Το 28% των αντρών ωστόσο είπε ότι θα ήταν σύμφωνοι σε μία τέτοια σχέση, αν μπορούσαν να έχουν ταυτόχρονα άλλες σεξουαλικές εμπειρίες, συγκρινόμενο μόλις με το 12% των γυναικών.

Αν εσείς θέλετε να κάνετε σεξ κάθε βράδυ και ο σύζυγός σας θέλει τρεις φορές την εβδομάδα, δεν είστε σε μία σχέση χωρίς σεξ. Αν όμως θέλετε να κάνετε σεξ κάθε βράδυ ή τρεις φορές την εβδομάδα και ο σύντροφός σας θέλει μια φορά κάθε τρεις μήνες, τότε έχετε μία “σχέση χωρίς σεξ”.

Ο σύντροφός σας ίσως να διαφωνεί με αυτή την “διάγνωση”, γιατί το σεξ μια φορά το μήνα ή μια φορά στους τρεις μήνες ίσως να καλύπτουν τις ανάγκες του. Σύμφωνα με εκείνον, δεν νιώθει πως έχετε μία σχέση χωρίς σεξ, επειδή οι σεξουαλικές του ανάγκες καλύπτονται. Το πρόβλημα δημιουργείται λοιπόν όταν υπάρχει τεράστια διαφορά στις σεξουαλικές ανάγκες των δύο συντρόφων. Ο ορισμός της “σχέσης χωρίς σεξ” δεν εξαρτάται από το πόσες φορές κάνετε ή δεν κάνετε, αλλά από τις επιδράσεις που έχουν στη σχέση σας οι διαφορές για το σεξ.

Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 γάμους είναι “χωρίς σεξ” (δηλαδή με τεράστιες διαφορές στην ανάγκη για σεξ ανάμεσα στους συντρόφους).

Σύμφωνα με μελέτες κατά μέσο όρο τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ πέντε φορές το μήνα. Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών, μια σχέση θεωρείται “χωρίς σεξ” όταν το ζευγάρι κάνει σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα. Περίπου το 15-20% των ζευγαριών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αν παρόλο αυτά και οι δύο σύντροφοι είναι ευτυχισμένοι από την σχέση τους, δεν έχει καμία σημασία η άποψη των ειδικών. Ωστόσο, αν η λίμπιντό σας δεν είναι συμβατή με αυτή του συντρόφου σας και ο ένας από εσάς δεν είναι ευχαριστημένος, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η έλλειψη σεξ είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες δυστυχίας και απιστίας σε μια σχέση.

Η λίμπιντο συχνά μειώνεται με τον ερχομό ενός παιδιού και την πάροδο του χρόνου, όπως επίσης και από υποχρεώσεις και γεγονότα που προκαλούν άγχος. Οι απαιτήσεις της δουλειάς, το μεγάλωμα των παιδιών, τα οικογενειακά προβλήματα, τα ορμονικά θέματα, η κατάθλιψη, το άγχος και οι σωματικές ασθένειες μπορεί να συμβάλλουν στην έλλειψη του σεξ. Παρόλα αυτά, αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς σεξ και αυτό σας ενοχλεί, χρειάζεται να διευθετήσετε το θέμα.

Για μερικά ζευγάρια, είναι μια προσωρινή φάση και μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί, υπάρχουν όμως και σχέσεις που αντιμετωπίζουν κάποια θέματα που χρειάζονται βοήθεια για να τα ξεπεράσουν.Υπάρχει μια γενική αλήθεια που καθορίζει τη δυναμική μιας σχέσης. Σε κάθε σχέση υπάρχει ένας σύντροφος με πιο έντονη σεξουαλική επιθυμία και ένας με πιο χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη λίμπιντο που έχει ο καθένας, αλλά με τη θέση που έχει αναλάβει στη σχέση. Άλλες φορές αυτό οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους (στρες, συσσωρευμένα συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης) και άλλοτε σε οργανικές αιτίες (ιδιοσυγκρασία).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 20%-30% των ανδρών και το 30%-50% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν ελάχιστη ως καθόλου σεξουαλική επιθυμία.

Σε ένα ζευγάρι πάντα υπάρχει ένας σύντροφος με πιο έντονη επιθυμία και ένας με πιο χαμηλή επιθυμία, για κάθε θέμα που προκύπτει σε μια σχέση. Ο ένας θέλει να κάνει κάτι ενώ ο άλλος όχι, ή θέλει να κάνει λιγότερα από ότι ο άλλος. Ακόμη και όταν οι δύο σύντροφοι θέλουν το ίδιο πράγμα, πάντα ο ένας θα το θέλει περισσότερο. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τη δυναμική στη σχέση και να συνειδητοποιήσετε ότι κανένας δεν κάνει λάθος, ώστε να σταματήσετε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο και να επανασυνδεθείτε σεξουαλικά.

Η πιο χαμηλή σεξουαλική επιθυμία ενός συντρόφου συνήθως καθορίζει το πόσο σεξ κάνει ένα ζευγάρι. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι ο σύντροφος με την πιο χαμηλή σεξουαλική επιθυμία αποζητά κάτι άλλο έντονα στη σχέση, όπως περισσότερη στοργή, περισσότερη βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού ή περισσότερη βοήθεια με τα παιδιά. Χωρίς να το συνειδητοποιούν, παραπονιούνται στη/στο σύντροφό τους για κάτι που χρειάζονται,όπως ο ίδιος παραπονιέται για το σεξ. Και όλοι ξέρουμε που οδηγεί η γκρίνια…

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024