Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανεξελέγη πρόεδρος με 95%

Συρία: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανεξελέγη πρόεδρος με 95%

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Αμπντάλα Σαλούμ Αμπντάλα και ο Μαχμούντ Μαρέι, έλαβαν αντίστοιχα το 1,5% και το 3,3% των ψήφων

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, επανεξελέγη για τέταρτη επταετή θητεία στο αξίωμα αυτό με ποσοστό 95,1% των ψήφων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συριακού Κοινοβουλίου, έπειτα από τις εκλογές που καταγγέλλονται ως αντιδημοκρατικές από την αντιπολίτευση και τις δυτικές χώρες.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Αμπντάλα Σαλούμ Αμπντάλα και ο Μαχμούντ Μαρέι, έλαβαν αντίστοιχα το 1,5% και το 3,3% των ψήφων.

Η Ρωσία χαιρετίζει την «πειστική» νίκη του Άσαντ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαιρέτισε την «πειστική» νίκη του Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις επικρίσεις των δυτικών για τον σύμμαχό του.

Η «πειστική νίκη του σημερινού αρχηγού του κράτους» είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, «σημαντικό βήμα για να ενισχυθεί η σταθερότητα» της Συρίας.

Η Μόσχα σημείωσε επίσης ότι οι δυτικές επικρίσεις για την επανεκλογή του στην προεδρία της Συρίας συνιστούν «ασύστολη πολιτική πίεση στη Δαμασκό και μια νέα προσπάθεια ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας».

Παράλληλα, τον Άσαντ συνεχάρη σήμερα για την επανεκλογή του στην προεδρία της Συρίας και η Κίνα.

Οι αντίπαλοι του Άσαντ και η Δύση δηλώνουν ότι οι εκλογές αυτές αμαυρώθηκαν από νοθεία και παρά τις επικρίσεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία, ο Σύρος ηγέτης εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης υποστήριξης από την Κίνα.

«Η Κίνα και η Συρία είναι παραδοσιακά καλοί φίλοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσάο Λιζιάν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα στο Πεκίνο και εξέφρασε τις ευχές του στον Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024