Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές 86-89

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές 86-89

Η Εφές εφτασε στο +21 την διαφορά, η ΤΣΣΚΑ με επική ανατροπή αλά... Ολυμπιακός άγγιξε το θαύμα αλλά οι Τούρκοι προκρίθηκαν με το 89-86

Μια κατοχή μακριά για να γίνει… Ολυμπιακός ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αν και βρέθηκε πίσω με 21 πόντους στην τρίτη περίοδο, επιχείρησε αντεπίθεση διάρκειας στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε την διαφορά στο πόντο αλλά οι κακές επιλογές του εξαιρετικού Κλάιμπερν στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού της στέρησαν μια επική ανατροπή.

Πλέον, η ομάδα του Αταμάν περιμένει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό, μία εκ των Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο.

Την περασμένη σεζόν η πανδημία του κοροναϊού σταμάτησε την πορεία της Εφές προς την κατάκτηση του τροπαίου. Την φετινή χρονιά, από την στιγμή που έφτασε στο Final Four δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Η τούρκικη ομάδα πραγματοποίησε τρία εξαιρετικά δεκάλεπτα, με τον Μισιτς να καταστρέφει κάθε αμυντικό πλάνο που είχε προετοιμάσει ο Δημητρης Ιτούδης, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφερε τούμπα το ματς και άγγιξε το θαύμα.

Πρωτεργάτης της Εφές ήταν ο Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, σταμάτησε στους 25 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γουίλ Κλάιμπερν κράτησε ζωντανός αρχικά την ΤΣΣΚΑ και ξεκίνησε την αντεπίθεση των Ρώσων.

Η Εφές ξεκίνησε με το…μαχαίρι στα δόντια και επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή της αναμέτρησης. Οι Τούρκοι είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο 5/6 τρίποντα, με τον Μπομπουά να εκτελεί από παντού. Η ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό, έκαναν αρκετά λάθη και μοιραία ήταν στο -10 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (15-25). Η δεύτερη περίοδος ήταν replica της πρώτης. Η Εφές είχε συνέχεια το πόδι στο γκάζι, έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +16, ωστόσο με ένα εξαιρετικό τελείωμα του Κλάιμπερν στο τέλος, η ΤΣΣΚΑ κατέβασε την διαφορά, στο 12 (37-49).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εφές δεν κατέβασε ποτέ ρυθμό, η διαφορά συνέχεια άνοιγε, με τον Σιμόν να φτάνει την τιμή της στο +21(39-60). Κάπου εκεί ο Δημήτρης Ιτούδης ανακάτεψε την τράπουλα, χαμήλωσε το σχήμα και πραγματοποίησε εξαιρετική τέταρτη περίοδο, με τους Κλάιμπερν και Χάκετ να δίνουν τον τόνο της αντεπίθεσης.

Η ΤΣΣΚΑ κατέβαζε την διαφορά συνέχεια με τον Κουρμπάνοφ να μειώνει σε 86-87. Λάρκιν και Χίλιαρντ ασ τόχησαν σε τρίποντο και στη συνέχεια ο Λάρκιν προσπάθησε να σκοράρει στον αιφνιδιασμό, κερδίζοντας φάουλ από τον Χίλιαρντ στα 7.8″.

Η μπάλα έφτασε στον Κλάιμπερν, εκείνος αστόχησε σε τρίποντο από τα 7.5 μέτρα, ο Λάρκιν μάζεψε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ από τον Ούκχοφ στα 0.5″, έβαλε τη δεύτερη βολή και η Αναντολού Εφές πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final 4!

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-49, 55-71, 86-89

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024