Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του εγχειρήματος από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο έλληνας πρωθυπουργός -αφότου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους- είπε πως είναι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει γίνει τόσο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και συνολικά

Την «υπερηφάνεια» του για τη δουλειά που έγινε γύρω από το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του εγχειρήματος από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο έλληνας πρωθυπουργός -αφότου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους- είπε πως είναι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει γίνει τόσο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και συνολικά.

Όπως είπε, η πανδημία αποτέλεσε επιταχυντή των ψηφιακών εξελίξεων.

«Χρειαζόμασταν ένα εργαλείο για τις μετακινήσεις μιας και η Ελλάδα στηρίζεται στον τουρισμό» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε αναπτύξει το ψηφιακό πιστοποιητικό σε συνεργασία με την Κομισιόν. Είδατε την παρουσίαση είναι πολύ απλή και εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να μετακινηθεί κάποιος και να τον υποδεχθεί η κάθε χώρα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως σε επικοινωνία στην αρχή του έτους έγινε σαφές «ότι θα χρειαστούμε ευρωπαϊκά εργαλεία που θα προσέφεραν ταχεία λωρίδα για τους ταξιδιώτες».

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να λανσάρει το ψηφιακό πιστοποιητικό πριν την 1η Ιουλίου

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει πριν από την 1η Ιουλίου, «είναι σημαντικό για να αποκαταστήσουμε την ελευθερία κίνησης των πολιτών».

«Έχουμε το νομικό πλαίσιο και ως Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε το πιστοποιητικό πριν την 1η Ιουλίου. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια υπενθύμιση πως η ΕΕ μπορεί να είναι βρει λύσεις που θα μας οδηγήσουν σε μία γοργή αλλαγή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την παρουσίαση

Μισέλ: Μεγάλο επίτευγμα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξήρε τις πρωτοβουλίες του έλληνα πρωθυπουργού για την υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορεί να το εφαρμόσει τις επόμενες εβδομάδες.

«Ένα μεγάλο επίτευγμα της Ευρώπης που εγγυάται την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr