Γεννηματά για κατάργηση ΣΕΠΕ: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύει μόνο τους εργοδότες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας,
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύει μόνο τους εργοδότες.
Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας, στάθηκε ειδικότερα στην αποδόμηση του Υπουργείου Εργασίας και την κατάργηση του ΣΕΠΕ υπογραμμίζοντας ότι «για την ΝΔ οι μηχανισμοί ελέγχου θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας».
«Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν “ανεξάρτητης αρχής”» επεσήμανε η κα Γεννηματά.
Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:
«Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες.
Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας.
Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν «ανεξάρτητης αρχής». Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο.
Γιατί από την μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της «ανεξάρτητης αρχής».
Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και δεσμεύεται για την κατάργηση τους όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν».
Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χρήστος Μέγας.
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442