Γεννηματά για κατάργηση ΣΕΠΕ: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύει μόνο τους εργοδότες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας,
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύει μόνο τους εργοδότες.
Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας, στάθηκε ειδικότερα στην αποδόμηση του Υπουργείου Εργασίας και την κατάργηση του ΣΕΠΕ υπογραμμίζοντας ότι «για την ΝΔ οι μηχανισμοί ελέγχου θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας».
«Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν «ανεξάρτητης αρχής»» επεσήμανε η κα Γεννηματά.
Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:
«Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες.
Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας.
Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν «ανεξάρτητης αρχής». Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο.
Γιατί από την μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της «ανεξάρτητης αρχής».
Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και δεσμεύεται για την κατάργηση τους όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν».
Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χρήστος Μέγας.
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)














![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442