Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σασόλι: Τα ελληνικά και τα κυπριακά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

Σασόλι: Τα ελληνικά και τα κυπριακά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα αν θέλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκό δρόμο έστειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα αν θέλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκό δρόμο έστειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε πολύ ξεκάθαρα ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, των θεμελιωδών ελευθεριών στην Τουρκία», δήλωσε και υπογράμμισε ότι το ΕΚ «ήταν πολύ αυστηρό και επικριτικό για τις πολιτικές της Τουρκίας και πολύ αυστηρό ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Τουρκία».

Ο κ. Σασόλι σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο, αλλά «όταν το άλλο μέρος δεν θέλει να κάνει διάλογο, δεν υπάρχει τρόπος, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Ζητούμε από την Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της, την τροχιά της. Και ζητάμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εάν αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει, η ύπαρξη διαλόγου είναι πολύ δύσκολη».

Τα ελληνικά και κυπριακά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, γιατί τα σύνορα κάθε ευρωπαϊκής χώρας είναι ευρωπαϊκά σύνορα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο: «Τα κυπριακά σύνορα, τα ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβεβαιώσαμε αυτή την αρχή: Η ασφάλεια του καθενός από εμάς συνδέεται με την ασφάλεια όλων μας. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια του ευρωπαϊκού χώρου».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε πως «αυτή η προσπάθεια για την ανάκαμψη είναι πολύ σημαντική, καθώς μεταφέρει απαραίτητους πόρους, που βοηθούν τις οικονομίες των 27 να αναπτυχθούν».

Σημείωσε, πάντως, ότι «πιθανότατα, το βάθος της κρίσης ήταν τέτοιο, που θα χρειαστούμε περισσότερες παρεμβάσεις», προσθέτοντας πως αρκετά εργαλεία, όπως το SURE, «μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα εργαλεία στο μέλλον και να είναι προσιτά σε όλους».

Και κατέληξε πως «αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η αλληλεγγύη και το κοινό χρέος θα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024