Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ερωτηματικό η διεξαγωγή τους - Φόβοι για νέα μετάλλαξη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ερωτηματικό η διεξαγωγή τους – Φόβοι για νέα μετάλλαξη

Τα νοσοκομεία της χώρας εκπέμπουν «SOS». To Τόκιο και άλλες μεγάλες πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στον «αέρα» η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου ίσως και να μην πραγματοποιηθεί, καθώς η Ιαπωνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη διασπορά του κοροναϊού.

Το προσωπικό στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας με δυσκολία καταφέρνει να ανταπεξέλθει. Το Τόκιο και άλλες πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Οι γιατροί προειδοποιούν για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μετάλλαξης στην περίπτωση που ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκεντρωθούν στη χώρα για την διεξαγωγή των αγώνων.

«Υπάρχει πιθανότητα η Αφρικανική και η Ινδική μετάλλαξη να διασπαρούν μέσω των Ολυμπιακών αγώνων και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας μετάλλαξης μετά τους Ολυμπιακούς», λένε. «Σε μια τέτοια περίπτωση η μετάλλαξη θα ονομαζόνταν «Μετάλλαξη Ολυμπιακών του Τόκιο» και αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα»,  συμπληρώνει ο επικεφαλής των γιατρών της Ιαπωνίας.

Πάντως, Ιάπωνες αξιωματούχοι, διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), δεσμεύονται ότι θα διεξαχθούν οι Αγώνες αλλά υπό αυστηρά μέτρα.  Σημειώνεται, ότι εάν διεξαχθούν χωρίς τη συμμετοχή κοινού, η χώρα θα χάσει 15 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, έχει ήδη χάσει πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια λόγω της πανδημίας το τελευταίο έτος.

Ήδη, 40 πόλεις από τις συνολικά 500 που θα φιλοξενούσαν τους αθλητές αρνούνται να δεχθούν τους ταξιδιώτες, καθώς δε θέλουν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία τους. Μάλιστα, πάνω από 270.000 Ιάπωνες έχουν υπογράψει μία online έκκληση για ακύρωση της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού. Οι αντιδράσεις αυτές αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις. Το 72% των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι αγώνες.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024