Δανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ο δείκτης θετικότητας για τον SARS-CoV-2
Το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού στη Δανία, δηλαδή 1.984.642 πολίτες, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.
Ο λόγος των θετικών αποτελεσμάτων επί του συνόλου των τεστ για τον SARS-CoV-2 που διενεργούνται στη Δανία έφθασε χθες Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.119 κρούσματα επί συνόλου 160.549 εξετάσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε το Statens Serum Institut (SSI).
Ο δείκτης θετικότητας
Με άλλα λόγια ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 0,70%, ενώ από τα τέλη του Ιανουαρίου ως τις αρχές του Μαΐου δεν ξεπερνούσε το 0,50%, σύμφωνα με το SSI.
Ως εδώ οι αρχές της Δανίας έχουν καταγράψει 2.511 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 277.399 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Εκστρατεία ανοσοποίησης
Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. Κατά το SSI, 1.984.642 πολίτες – το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.
Η Κοπεγχάγη σταδιακά ήρε τα περιοριστικά μέτρα από τη 16η Απριλίου, όταν εστιατόρια, μουσεία και κλειστά γυμναστήρια άρχισαν να λειτουργούν και πάλι με ορισμένες προϋποθέσεις, ιδίως οι προσερχόμενοι να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ ή έγκυρα «διαβατήρια» ανοσίας, που πιστοποιούν ότι είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442