Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Η μαρτυρία του κτηνοτρόφου για τη στρατιωτική άσκηση και το βλήμα που χτύπησε τα ζώα του

Βόλος: Η μαρτυρία του κτηνοτρόφου για τη στρατιωτική άσκηση και το βλήμα που χτύπησε τα ζώα του

Είναι η πολλοστή φορά που σημειώνεται ατύχημα από βολές στο εν λόγω πεδίο που χρησιμοποιεί χρόνια τώρα ο ελληνικός Στρατός και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθώς και σε βοσκοτόπια.

Μιλούσε στο κινητό του, όταν άκουσε βλήμα να «σφυρίζει» δίπλα του σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων και να σκάει στο έδαφος μπροστά του, περίπου 70 μέτρα πιο μακριά δημιουργώντας έναν μεγάλο λάκκο: Ο κτηνοτρόφος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως γλίτωσε, περιγράφοντας το περιστατικό με την στρατιωτική άσκηση, στο Βόλο, που πήγε εντελώς λάθος, χτυπώντας κοπάδι με ζώα και σκοτώνοντας 7  κατσίκες.

Το βλήμα είχε εκτοξευθεί στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πεδίο Βολής και για κάποιον άγνωστο λόγο ξέφυγε κατά 7 με 8 χιλιόμετρα από την πορεία του για να σκάσει στον βοσκότοπο «Μεγαβούνι».

Από την έκρηξη του βλήματος σκοτώθηκαν έξι κατσίκες του κτηνοτρόφου, άλλη μία τραυματίστηκε και πέθανε κατά τη μεταφορά της, ενώ 16 τρόμαξαν από τον δυνατό κρότο και έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Είναι η πολλοστή φορά που σημειώνεται ατύχημα από βολές στο εν λόγω πεδίο που χρησιμοποιεί χρόνια τώρα ο ελληνικός Στρατός και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθώς και σε βοσκοτόπια.

Η μαρτυρία του κτηνοτρόφου

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη στις 6.30’ περίπου το απόγευμα και ενώ ο κτηνοτρόφος έβοσκε τα 350 γίδια, που έχει στην περιοχή, που βρίσκεται μακριά από το πεδίο βολής Γλαφυρών.

Ξαφνικά,  κι ενώ μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με έναν φίλο του, άκουσε το σφύριγμα ενός βλήματος, που ίπτατο πάνω από το κεφάλι του και το οποίο έπεσε περίπου 60-70 μέτρα μακριά του, σε μια λάκα, όπου και εξερράγη.

«Νόμιζα πως γίνεται πόλεμος. Τα έχασα… Μιλούσα με τον φίλο μου και γι’ αυτό δεν κατέβηκα στη λάκα, διαφορετικά θα είχα σκοτωθεί», αναφέρει ο κτηνοτρόφος στην e-thessalia.gr. Ο κτηνοτρόφος υπολογίζει ότι το βλήμα του άρματος, έφυγε πολύ μακριά από τον στόχο του, καθώς το πεδίο βολής απέχει από τον βοσκότοπο μερικά χιλιόμετρα… Αμέσως μετά την έκρηξη ενημερώθηκαν οι σκοποί του πεδίου βολής, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον αξιωματικό βολής και ύστερα από τρεις βολές έπαυσε η εκτόξευση βλημάτων. Ο διοικητής του τάγματος κατέφθασε στο σημείο του ατυχήματος και στελέχη του Στρατού φωτογράφισαν τα νεκρά ζώα, ενώ ζήτησαν από τον κτηνοτρόφο να δηλώσει τις απώλειές του, προκειμένου να αποζημιωθεί.

«Έχω υπηρετήσει στο Πυροβολικό και ξέρω», ανέφερε ο κτηνοτρόφος, που ζει στην Κάπουρνα και ασχολείται με την κτηνοτροφία από μικρό παιδί. «Τα γίδια βέλαζαν χτυπημένα. Θα ήμουν μακαρίτης τώρα», καταλήγει ο κτηνοτρόφος, που ανέφερε ότι έχει χάσει και άλλα εννιά γίδια, που λείπουν από το κοπάδι, καθώς δεν γνωρίζει πού μπορεί να έφθασαν μέσα στον πανικό τους.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024