Στα νησιά για να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson σπεύδουν αρκετοί συμπολίτες μας από την ηπειρωτική Ελλάδα, Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο κυνήγι του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson φαίνεται πώς έχουν επιδοθεί αρκετοί πολίτες προκειμένου να ξεμπερδεύουν μία ώρα αρχύτερα με τον εμβολιασμό, να αποκτήσουν ανοσία και φυσικά να πάρουν νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το πρόβλημα με αυτό είναι πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson στα πλαίσια της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία« έχει μεταφερθεί στα νησιά, για τους μόνιμους κατοίκους, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στο πλοίο με προορισμό ένα κοντινό νησί για να εμβολιαστούν. Αυτό συμβαίνει διότι η πλατφόρμα του εμβολιασμού βγάζει διαθέσιμα ραντεβού ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα που θα εισάγει κάποιος, άρα κάποιοι βάζουν ΤΚ των νησιών και κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάο, μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα για να εμβολιαστούν.

Η κατάσταση αυτή βάζει σύμφωνα με τον ίδιο επιπρόσθετο φόρτο στις ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές μονάδες των νησιών που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου.

«Η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr