Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο ήταν το παράδειγμα για την πολεμική βιομηχανία μας

Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο ήταν το παράδειγμα για την πολεμική βιομηχανία μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάφτισε ειρηνευτική επιχείρηση την τουρκική εισβολή του '74 στην Κύπρο, η οποία, όπως είπε, αποτέλεσε το παράδειγμα για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η εισβολή στην Κύπρο είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η Τουρκία ανέπτυξε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσω υπολογιστών

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το 2023 θα είναι έτοιμο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της «Ακιντζί» και η Τουρκία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Στην ομιλία του χθες Τετάρτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι στη δική μας ατζέντα υπάρχει σχεδιασμός, ανάπτυξη, παραγωγή, εξαγωγή, δημιουργία θέσεων εργασίας, να μεγαλώσουμε τη χώρα μας, να την ενισχύσουμε, να πετύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο.

«Πλέον και τα πυρομαχικά μας μπορούμε να τα παράγουμε μόνοι μας. Πλέον δεν ανησυχούμε ποιος θα μας δώσει τι. Στο παρελθόν, ειδικά το 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση [Σ.Σ. όπως αποκάλεσε την εισβολή] είναι το πιο καλό παράδειγμα γι’ αυτό», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στρατηγική πολέμου

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, τα οποία είναι προϊόν του οράματος της εθνικής μας τεχνολογίας έχει ανοίξει τον δρόμο σε αποτελέσματα που απαιτούν σχεδόν την κατάστρωση εξ αρχής στρατηγικής πολέμου».

«Οταν ενεργοποιηθεί το ανώτατο μοντέλο ‘Ακιντζί’, το οποίο αποτελεί νεότερη έκδοση των παρόντων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, αυτή η εικόνα θα αλλάξει συγκλονιστικά.

»Στόχος μας είναι να γίνουμε από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχουν μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο πέραν των αεροπλάνων πέμπτης γενιάς, που ο κόσμος επιδιώκει ακόμη.

»Σκοπεύουμε να πετάξουμε στους ουρανούς μας το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος μας το οποίο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, το 2023», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024