
Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος
Διευκρινίσεις για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, για αγρότες, αλιείς και παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών
Οδηγίες για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τους τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας δίνει με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με αυτή, προϋπόθεση για την απαλλαγή είναι να έχουν συμπληρωθεί 5 χρόνια από την ένταξη του αγρότη στο κανονικό καθεστώς, να έχουν συμπληρωθεί δηλαδή 5 χρόνια από την ημερομηνία τήρησης των βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και των αλιέων παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων, μεταξύ καθέτων, από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος που ίσχυσε για το φορολογικό έτος 2019, να εφαρμοσθεί και για το φορολογικό έτος 2020.
Διευκρινίζεται ότι για το φορολογικό έτος 2020, η εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος εφαρμόζεται επιπλέον και για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος – παραγωγούς, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές με ΚΑΣ 47.81.10.01 «Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, παραγωγού – πωλητή, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές» και 47.89.10.01 «Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών, παραγωγού – πωλητή, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές», δεδομένου ότι οι κωδικοί αυτοί προστέθηκαν στην Εθνική Ονοματολογία Οικονομικών Δραστηριοτήτων με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, με ισχύ από την 2-12-2020.
- Νέα αποχώρηση του Γιασικεβίτσιους από συνέντευξη Τύπου – Η ερώτηση που τον εξόργισε (vid)
- Κρήτη: Μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο οι 175 ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla
- Γέμισε το ορφανοτροφείο ζώων της ΑΝΙΜΑ – Έκκληση για βοήθεια
- Βαρουφάκης: Η χώρα δεν είναι βιώσιμη – Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τον Όρμπαν, παίρνει το χρυσό σε διαφθορά, διαπλοκή, αυταρχισμό
- Μήνυμα Τσίπρα: Η Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα
- Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζέφρι Έπσταϊν και ένας στρατός από τρολ στο πλευρό του «Βασιλιά της Ποπ»


