Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίζοντας το στοίχημα του τουρισμού: Πώς θα ανταπεξέλθει ο κλάδος σε (άλλη) μια δύσκολη χρονιά;

Κερδίζοντας το στοίχημα του τουρισμού: Πώς θα ανταπεξέλθει ο κλάδος σε (άλλη) μια δύσκολη χρονιά;

Οι κινήσεις που παράγουν αξία για τις επιχειρήσεις που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία

Ακαταμάχητο, λαμπερό και αλατισμένο, το ελληνικό καλοκαίρι είναι επισήμως προ των πυλών. Όμως ο κλάδος του τουρισμού, καταπονημένος από ενάμιση χρόνο πανδημίας και αναγκασμένος να αντιμετωπίσει για δεύτερη συνεχή σεζόν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, καλείται να αποδείξει και πάλι ότι είναι ικανός να προσφέρει στους επισκέπτες την αίσθηση ξενοιασιάς και ασφάλειας που είναι συνυφασμένη με τις διακοπές στην Ελλάδα.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα δύσκολο στοίχημα – το οποίο, όμως, η «βαριά βιομηχανία της χώρας» είναι κάτι περισσότερο από ικανή να κερδίσει, αν ακολουθήσει τα κατάλληλα βήματα.

Πιστοποιημένη ποιότητα υπηρεσιών

Στα βήματα αυτά, εκτός των επιμέρους παροχών και της διασφάλισης της ευλαβικής τήρησης των μέτρων, συγκαταλέγεται και η εξασφάλιση των κατάλληλων πιστοποιήσεων για την εκάστοτε τουριστική επιχείρηση, που από τη μία πλευρά θα την παροτρύνουν στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της και από την άλλη θα αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας την ποιότητά της στους επισκέπτες.

Ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πιστοποιήσεων στην Ελλάδα, υπάρχει μία που καταφέρνει να ξεχωρίζει. Πρόκειται για την TÜV AUSTRIA Hellas, μια εταιρεία με διαδρομή περισσότερων από 25 ετών, που έχει θέσει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό. Και συνεχίζει να εξελίσσεται, διαμορφώνοντας το μέλλον του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της χώρας στους τομείς της ποιότητας, της ασφάλειας, της αειφορίας και του περιβάλλοντος και παράγοντας αξία για το επιχειρείν, τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την προβολή του ελληνικού τουρισμού

Δημιουργικότητα, ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας, κορυφαίες υπηρεσίες και αξιοπιστία βρίσκονται στον πυρήνα της ταυτότητάς της, κάνοντας την TÜV AUSTRIA Hellas να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να αποκτήσει περισσότερες από 3.000 συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού. Αντιμετωπίζοντας τις διαδικασίες των επιθεωρήσεων, των τεχνικών ελέγχων, της πιστοποίησης και της εκπαίδευσης όχι ως μια διεκπεραιωτική εργασία, αλλά ως μια ευκαιρία για δυναμική, έμπρακτη και διαρκή συνύπαρξη με τις επιχειρήσεις του χώρου, έχει κατορθώσει να υποστηρίξει πολύπλευρα τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του.

Μέσα από την ολιστική κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων τουριστικής δραστηριότητας, με την παροχή υπηρεσιών Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, η TÜV AUSTRIA Hellas δεν προσφέρει απλώς πιστοποιήσεις, αλλά και κίνητρα για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων, οι οποίες παράλληλα γίνονται πιο δελεαστικές στα μάτια των διεθνών τουριστών, που έχουν μάθει να αναζητούν τέτοιας μορφής σφραγίδες ποιότητας.

Ένα ευρύτατο πορτφόλιο υπηρεσιών

Στο ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνονται απαιτούμενες από την ελληνική νομοθεσία πιστοποιήσεις, όπως η Κατάταξη Καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών και η Νομοκανονιστική Συμμόρφωση, αλλά και σχήματα που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών, όπως το πρωτότυπο σχήμα «Covid Shield», τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας, οι πιστοποιήσεις Ασφάλειας Τροφίμων, Ελέγχου Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, Οδικής Ασφάλειας, Ασφάλειας Πληροφοριών, Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο Έλεγχος των Ανελκυστήρων και Εξοπλισμού υπό πίεση. Η αξιοπιστία των τουριστικών επιχειρήσεων ενισχύεται περαιτέρω μέσα από πιστοποιήσεις όπως εκείνη που αφορά την Ικανοποίηση Πελατών και τη Διαχείριση Παραπόνων.

Ταυτόχρονα, στο πορτφόλιο της TÜV AUSTRIA Hellas περιλαμβάνονται εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις συγκεκριμένες ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, όπως οι πιστοποιήσεις Κολυμβητικών Δεξαμενών και Υδάτινων Πάρκων και ο Περιοδικός Έλεγχος Παιδικών Χαρών και Παιδοτόπων, αλλά και πιστοποιήσεις που σχετίζονται με τον «πράσινο» χαρακτήρα της εκάστοτε επιχείρησης, έναν τομέα που αναμένεται να κρίνει όλο και περισσότερο την επιλογή των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η TÜV AUSTRIA Hellas ελέγχει τις επιπτώσεις της λειτουργίας των επιχειρήσεων στο περιβάλλον και παρέχει πιστοποιήσεις για τη Βιωσιμότητα και τη Διαχείριση Εκδηλώσεων. Την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υπογραμμίζουν και πιστοποιήσεις όπως εκείνη που αφορά τα Επαγγελματικά Προσόντα του προσωπικού ή την Εκπαίδευσή τους μέσω της TÜV AUSTRIA ACADEMY.

Με στόχο τη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό

Τέλος, η TÜV AUSTRIA Hellas διαθέτει πρωτότυπες υπηρεσίες που έχουν στόχο τη διαφοροποίηση των εταιρειών από τον ανταγωνισμό – και ως εκ τούτου την αύξηση της ενεργού ζήτησης. Τέτοιου είδους παραδείγματα αποτελούν το Σχήμα «Water Sports Certifies Quality» ,το Smoke Free, το Covid Shield, το Privacy Seal και η χορήγηση του Ειδικού Σήματος Αξιολόγησης κατά τη διαδικασία κατάταξης.

Αυτού του είδους οι κινήσεις επιτρέπουν στον ελληνικό τουρισμό να αποδείξει όχι μόνο ότι αντέχει παρά τις πρωτόγνωρες πιέσεις της πανδημίας, αλλά και παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ξεχωρίζοντας από τον διεθνή ανταγωνισμό.

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες της TÜV AUSTRIA Hellas εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024