Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία: «Ομολόγησε» και η σύντροφος του Προτάσεβιτς για τις διαδηλώσεις

Λευκορωσία: «Ομολόγησε» και η σύντροφος του Προτάσεβιτς για τις διαδηλώσεις

Η συλληφθείσα Σοφία Σαπέγκα θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες σε φυλακές της KGB, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς.      

Μετά την «ομολογία» του Ρομάν Προτάσεβιτς, και η σύντροφός του Σοφία Σαπέγκα ομολόγησε ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης το 2020 στο Μινσκ σε βίντεο που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα της Λευκορωσίας.

Η 23χρονη Ρωσίδα συνελήφθη μαζί με τον 26χρονο δημοσιογράφο κατά την «κρατική αεροπειρατεία» της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα με αρχικό προορισμό το Βίλνιους, όπου η Σοφία είναι φοιτήτρια.

Με μηχανικό ύφος και χαμηλωμένο βλέμμα, η νεαρή ομολογεί τα… εγκλήματά της. Υποστηρικτές της καταγγέλλουν ότι προηγουμένως την είχαν τρομοκρατήσει με βασανιστήρια.

Η συλληφθείσα Σοφία Σαπέγκα θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες σε φυλακές της KGB, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς.

Συγκλονίζει η μητέρα της

Η μητέρα της δήλωσε στο Reuters πως η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Η 23χρονη Ρωσίδα Σαπέγκα παρέμενε αποστασιοποιημένη από την πολιτική, δήλωσε η μητέρα της Άννα Ντούντιτς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Reuters.

Μιλώντας από την πόλη Λίντα της Λευκορωσίας, η Ντούντιτς τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της κόρης της κατά την κράτηση της.

«Φυσικά, αυτό είναι το κύριο πράγμα που φοβάμαι τώρα», είπε. «Είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι με την ηθική έννοια. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη για αυτό».

Ούτε η Ντούντιτς ούτε ο δικηγόρος κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τη Σαπέγκα αφού φυλακίστηκε και δεν έχουν ενημερωθεί για τυχόν κατηγορίες εναντίον της.

«Οι ελπίδες μου τώρα εναπόκειται σε ένα θαύμα και στη γνώση ότι η κόρη μου σίγουρα δεν είναι ένοχη για τίποτα», δήλωσε η μητέρα της. «Απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

Η Ντούντιτς είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Προτασέβιτς και ότι η κόρη της είχε σχέση μαζί του για λιγότερο από έξι μήνες.

Ένας επιβάτης της πτήσης της Κυριακής της Ryanair ανέφερε στο Reuters ότι, καθώς ο Προτασέβιτς συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να συλληφθεί, έδωσε στη Σαπέγκα τον φορητό υπολογιστή και το τηλέφωνό του για να τα φυλάξει.

«Ήταν πολύ καλή μαθήτρια», τόνισε η Ντάντιτς. «Είχε πολύ φιλόδοξα σχέδια».

Την παραμονή της πτήσης, η Σαπέγκα κάλεσε την μητέρα της για να της πει για τις διακοπές στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, της έστειλε ένα τελευταίο γραπτό μήνυμα αφού το αεροπλάνο εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία.

«Στο Μινσκ μου έγραψε απλώς: «Μαμά». Και αυτό ήταν».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024