Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας – Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στις 26 και 27 Μαΐου

Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας – Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στις 26 και 27 Μαΐου

Στις 26 και 27 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Στις 26 και 27 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως».

Όπως είχαν γράψει τα ΝΕΑ διανύουμε μία περίοδο επαναπροσέγγισης και αλλεπάλληλων διπλωματικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας. Έχουν προηγηθεί δύο γύροι διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας (ο 61ος τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη και ο 62ος στην Αθήνα τον Μάρτιο), ακολούθησε στις 15 Απριλίου η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα με τη θυελλώδη «οn air» αντιπαράθεση, ενώ οι Τούρκοι ανακοίνωσαν και την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα στις 31 Μαΐου.

«Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της YeniSafak, ο τούρκος ΥΠΕΞ θα έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 31 Μαΐου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Σκοπός της συνάντησης θα είναι η συνέχει των συζητήσεων που ξεκίνησαν οι δύο πλευρές στην Αγκυρα αλλά και η προετοιμασία ενδεχόμενης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά ούτε από την ελληνική για την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024