Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Εκπαίδευση στην Ελλάδα για διαχείριση μαζικών καταστροφών

ΠΟΥ: Εκπαίδευση στην Ελλάδα για διαχείριση μαζικών καταστροφών

Tην πρώτη δια ζώσης εκπαίδευση στην Ευρώπη για τη διαχείριση εκτάκτων μαζικών συμβάντων διοργανώνει η Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Tην πρώτη δια ζώσης εκπαίδευση στην Ευρώπη για τη διαχείριση εκτάκτων μαζικών συμβάντων διοργανώνει η Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)  στην Ελλάδα .

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ακαδημίας του ΠΟΥ στοχεύει στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού οδηγού που αφορά στην ετοιμότητα και ανταπόκριση σε μαζικά συμβάντα. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί στην οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), με έμφαση στα πρώτα 30 λεπτά μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτου μαζικού συμβάντος.

Το πρόγραμμα αξιοποιεί μια καινοτόμο, διαδραστική μεθοδολογία που δίνει έμφαση στη βιωματική μάθηση, ενσωματώνοντας τις θεματικές της εκπαίδευσης ενηλίκων, της συνεργατικότητας, το παιχνίδι ρόλων, την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και την αλλαγή συμπεριφοράς.

Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί ο συντονισμός των ΤΕΠ και να ενισχυθεί η ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτων μαζικών συμβάντων, προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν περισσότερες ζωές.

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στο διάστημα από 24 έως 28 Μαϊου 2021, στο κτίριο ΑΚΙΣΑ του ΠΓΝ “Αττικόν”.

Εκπαίδευση

Τα παραδοτέα της εκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

• Την καλλιέργεια της δυνατότητας του προσωπικού να προετοιμαστεί για, να ανταποκριθεί σε και να ανακάμψει από έκτακτα μαζικά συμβάντα, μέσω μιας οργανωμένης και συλλογικής ανταπόκρισης,
• Την βελτίωση του ρόλου του κάθε εργαζόμενου σε ΤΠΕ, καθώς και της μεταξύ τους συνεργασίας,
• Την καλύτερη αξιοποίηση και κινητοποίηση εξοπλισμού, προμηθειών και διαδικασιών και
• Τον έλεγχο του εσωτερικού και εξωτερικού συνωστισμού.

Στην τετραήμερη εκπαίδευση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ομάδες από τα ΤΕΠ τεσσάρων Νοσοκομείων: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ – Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο συντονισμός από ελληνικής πλευράς πραγματοποιείται από το γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την εποπτεία του Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής, κ. Εμμανουήλ Πικουλή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024