Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό: Σοροί παιδιών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης μετά από ναυάγιο

Προσφυγικό: Σοροί παιδιών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης μετά από ναυάγιο

Οι σοροί των παιδιών φαίνονται να είναι σε προχωρημένη σήψη, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, οι Αρχές τις περισυνέλλεξαν την τρίτη μέρα.

Φωτογραφίες από σορούς μικρών παιδιών που ξεβράστηκαν στις λιβυκές αρχές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, υπενθυμίζοντας την ανθρώπινη τραγωδία της μεταναστευτικής κρίσης στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Πρόκειται για θύματα ενός ακόμη ναυαγίου που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε μια μεγάλη υγρή τάφο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναχωρήσει από τη Λιβύη με την ελπίδα να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τον ιδρυτή της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, Oscar Camps, στο Twitter το κάνουν αδύνατο να αποστρέψεις το βλέμμα σου αλλού.

«Φαίνεται πως οι σοροί αυτές ξεβράστηκαν στις ακτές. Είναι πιθανό να είναι θύματα ναυαγίου, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποιανού συγκεκριμένα, από όσα σημειώθηκαν στις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει στο in.gr ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης του ΟΗΕ στην Ιταλία, Flavio Di Giacomo.

«Στην πραγματικότητα φοβόμαστε ότι σημειώνονται ναυάγια τα οποία δεν γίνονται ποτέ γνωστά και ίσως και αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση αλλά είναι δύσκολο να ξέρουμε τι συνέβη ακριβώς» προσθέτει.

Σύμφωνα με στοιχεία έκανε γνωστά στο in.gr το 2021 743 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο και 632 στην Κεντρική Μεσόγειο, κυνηγώντας το «ευρωπαϊκό όνειρο».

Προσοχή: Σοκαριστικές εικόνες

Οι σοροί των παιδιών φαίνονται να είναι σε προχωρημένη σήψη, ενώ σύμφωνα με τον Camps, οι Αρχές τις περισυνέλλεξαν την τρίτη μέρα.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος από την φρίκη των φωτογραφιών» γράφει στο Twitter o Camps.

«Αυτά τα μικρά παιδιά και γυναίκες είχαν όνειρα και φιλοδοξίες».

Η Nancy Porsia, Ιταλίδα δημοσιογράφος, δήλωσε ότι τα πτώματα εντοπίστηκαν σε μια παραλία στη Ζουάρα το Σάββατο, όταν περισυλλέχθηκαν από τον στρατό της Λιβύης και θάφτηκαν στο νεκροταφείο στο κοντινό Abu Qamash.

Οι φωτογραφίες φέρνουν στη μνήμη μας τον μικρό Alan Kurdi του οποίου η σορός ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές, κατά την προσφυγική κρίση του 2015.

«Αυτές είναι δραματικές εικόνες», δηλώνει ο Flavio Di Giacomo. «Προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με τους συναδέλφους μας στη Λιβύη.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της Τυνησίας δήλωσαν ότι δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ενώ τον Απρίλιο περισσότεροι από 130 άνθρωποι πέθαναν όταν το καουτσούκ τους ανατράπηκε σε θυελλώδεις θάλασσες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024