«Τα πράγματα εξελίσσονται καλά εκτός από χθες που καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στο δείκτη θετικότητας. Όλες τις προηγούμενες μέρες έβαινε μειούμενος» δήλωσε η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.
Όπως εξήγησε ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς ελέγχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε κάποιος λόγος να κάνουν PCR.
Να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έρθει στη χώρα μας η ινδική μετάλλαξη
Η κ. Λινού εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό. «Έαν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο ’22 με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αργήσαμε στην αρχή αλλά όπως είπε τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα. “Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αύξηση αλλά αυτό θα ισχύσει εφόσον έχουμε περισσότερα εμβόλια”.
Θα δούμε κι άλλα περιστατικά θρομβώσεων
εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες. Δεν θα έπρεπε να γίνεται (σ.σ ο εμβολιασμός σε νεώτερες ηλικίες) και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον. Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο».
Σύμφωνα με την ίδια, ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν το τέλος του καλοκαιριού αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας