Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Νέα χαλάρωση μέτρων προ των πυλών - Τι θα ισχύσει για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Κοροναϊός: Νέα χαλάρωση μέτρων προ των πυλών – Τι θα ισχύσει για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στα μπαρ και την εστίαση, αλλά και ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια θα βρεθούν στο τραπέζι της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Τη δεύτερη εβδομάδα της μετα-lockdown εποχής διανύσει η Ελλάδα, η οποία έχει ήδη ανοίξει και τα σύνορά της εν αναμονή των τουριστών, όπου όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται. Όπως φαίνεται, προς το παρόν, η χαλάρωση των μέτρων με δείχνει να έχει φέρει αρνητικό αντίκτυπο στους κρίσιμους δείκτες της πανδημίας.

Ωστόσο, παρά την «άρση» του lockdown κάποια περιοριστικά μέτρα βρίσκονται ακόμα σε ισχύ.

Πρόκειται για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινάει στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00, καθώς και η απαγόρευση μουσικής στα μπαρ, αλλά και ο αριθμός καλεσμένων σε εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και τα βαφτίσια.

Αυτά ακριβώς τα μέτρα θα βρεθούν στο τραπέζι της Επιτροπής, η οποία αναμένεται να συζητήσει περαιτέρω χαλάρωσή τους.

Οι εισηγήσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση εισηγείται την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα. Η όποια παράταση της ελευθερίας στο ωράριο κυκλοφορίας θα ισχύσει πιθανότατα από 15 Ιουνίου και μετά, ενώ το ζήτημα θα εξεταστεί από την επιτροπή στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που τρέχει.

Μείζον ζήτημα είναι η μουσική σε μπαρ και χώρους εστίασης, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με την επιτροπή να φαίνεται ότι θα δώσει το «πράσινο φως» και ίσως το Σάββατο τα μπαρ να.. βγουν από το mute! Πιθανόν βέβαια η απόφαση να έχει ισχύ από τη Δευτέρα.

Δεδομένη, σύμφωνα πάντα με το MEGA θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια. Σημειώνεται ότι, ένθερμος οπαδός και εισηγητής της αύξησης του αριθμού είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024