Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 13,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ - «Αγκάθια» εργασιακό και εγκληματικότητα

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 13,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ – «Αγκάθια» εργασιακό και εγκληματικότητα

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητοστάκης έρχεται πρώτος με 41%, ενώ δεύτερος – για άλλη μία φορά – είναι ο… «κανένας» με 32%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται τρίτος με 23%.

Με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

«Αγκάθι» το νομοσχέδιο για το εργασιακό

Δυσμενείς για τους εργαζόμενους θεωρεί το 54% των ερωτηθέντων τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά, με ένα 25% να απαντά ότι τις θεωρεί ευνοϊκές.

Τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας έχουν προκαλέσει την ανησυχία αρκετών πολιτών, με το 34% να δηλώνει ότι αισθάνονται λίγο ασφαλείς, το 33% καθόλου και το 24% αρκετά.

Τη συνεπιμέλεια των παιδιών εξίσου και από τους δύο γονείς, σε περίπτωση διαζυγίου, προκρίνει το 49% των πολιτών έναντι του 30% που απαντά αρνητικά.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024