Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πήρε ο Μήτογλου, «βράζει» η ΑΕΚ (94-83)

Το πήρε ο Μήτογλου, «βράζει» η ΑΕΚ (94-83)

Ο Παναθηναϊκός είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντίνο Μήτογλου και υπέταξε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 94-83 κάνοντας το 2-1 στη σειρά και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τους τελικούς – Πολλά παράπονα από τη διαιτησία η Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντίνο Μήτογλου και υπέταξε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 94-83 κάνοντας το 2-1 στη σειρά και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τους τελικούς – Πολλά παράπονα από τη διαιτησία η Ένωση.

Το παιχνίδι πήγε πολύ στην επαφή, με τους «κιτρινόμαυρους» να θεωρούν πως αδικήθηκαν σε ορισμένες φάσεις, με τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους παίκτες του να δέχονται τεχνικές ποινές λόγω πολλών διαμαρτυριών προς τους άρχοντες της αναμέτρησης.

Πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 23 πόντους, ενώ άλλους 20 πρόσθεσε ο Μάριο Χεζόνια σκοράροντας τους 12 εξ αυτών στην πρώτη περίοδο. Από την Ένωση ξεχώρισαν οι Γιανίκ Μορέιρα με 21, Ματ Λοτζέσκι με 16 και Γιόνας Ματσιούλις με 14 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια που σημείωσε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο. Πίεσε πολύ τον Νταρίλ Μέικον πάνω στη μπάλα και σε συνδυασμό με τη μεγάλη αστοχία της ΑΕΚ από τη γραμμή του τριπόντου οι Πράσινοι μπόρεσαν να ανοίξουν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Η Ένωση πλησιάσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως όποτε πήγαινε να πλησιάσει πιο κοντά από τους έξι πόντους πάντα το «τριφύλλι» είχε τον τρόπο να φέρνει ξανά το προβάδισμα του σε διψήφια επίπεδα. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 50-37.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ έδειξε μια καλύτερη εικόνα, αρχίζοντας να βάζει τα μακρινά σουτ, κυρίως με τους Ματσιούλις και Λοτζέσκι που άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη, αλλά και τον πάρα πολύ καλό Μπέντιλ που βοήθησε με συνεχόμενους πόντους όταν η ομάδα του Όντεντ Κάτας χρειάστηκε σκορ. ώστε να κρατήσει την Ένωση σε απόσταση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν ακόμα περισσότερο, όμως οι παίκτες των «πρασίνων», με ηγέτη τον Ντίνο Μήτογλου που έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, μπόρεσαν να κλειδώσουν τη νίκη, κάνοντας το 2-1 στη σειρά και παίρνοντας προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση τους στους τελικούς της Basket League.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024