Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Memphis Milano x Anthony Vaccarello: Όταν η μόδα συναντά το design

Memphis Milano x Anthony Vaccarello: Όταν η μόδα συναντά το design

Η αγάπη του Άντονι Βακαρέλο για όλα τα έργα τέχνης συνεχίζεται με τη νέα συνεργασία του οίκου  Saint Laurent Rive Droite με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Memphis

Η αγάπη του Άντονι Βακαρέλο για όλα τα έργα τέχνης συνεχίζεται με τη νέα συνεργασία του οίκου  Saint Laurent Rive Droite με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Memphis.

Εμπνευσμένο από τα ζωντανά και γραφικά κομμάτια από τα αρχεία της ομάδας, Ο Βακαρέλο δημιούργησε μια μικρής κυκλοφορίας συλλογή από καλλιτεχνικά εμπνευσμένα ενδύματα, όπως φούτερ σε μοτίβο σκακιέρας, φορέματα, ένα πουκάμισο και δύο ζευγάρια πάνινα παπούτσια. Κάθε κομμάτι συνδυάζει το γεωμετρικό, μεταμοντέρνο στυλ του στούντιο Memphis με την πολυτελή αισθητική του Street Laurent.

Ο σχεδιαστής σχεδιάζει επίσης να τιμήσει τη μάρκα, η οποία γιορτάζει την 40η επέτειό της φέτος, παρουσιάζοντας μερικά από τα συγκεκριμένα κομμάτια που ενέπνευσαν τη συλλογή στα καταστήματα Saint Laurent Rive Droite τόσο στο Παρίσι όσο και στο Λος Άντζελες.

View this post on Instagram

A post shared by Jamal (@jaydouzi)

Η ιστορία του studio

Το 1981, ο Ettore Sottsass ξεκίνησε τον Όμιλο Memphis καλώντας αρκετούς ανερχόμενους σχεδιαστές να φέρουν επανάσταση στο τοπίο του σχεδιασμού επίπλων που, τότε, κυριαρχούσε από το μοντερνιστικό έργο. Ως αποτέλεσμα, οι επακόλουθες δημιουργίες τους απέδειξαν μεγάλη επιτυχία παρά τις μη παραδοσιακές κατασκευές τους. Ενώ η εταιρεία έκλεισε έξι χρόνια αργότερα, η στιγμή της στον ήλιο ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο στον οικιακό σχεδιασμό όσο και στον κόσμο της τέχνης. Ο Τζον Γκαλιάνο είχε προηγουμένως αναζητήσει έμπνευση από το χαρτοφυλάκιο του Memphis για τη συλλογή Haute Couture του οίκου Christian Dior’s Fall / Winter 2011 και ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν γνωστός ως άπληστος συλλέκτης.

Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο του στον κόσμο της μόδας, η συνεργασία του Βακαρέλο με τη μάρκα είναι απολύτως λογική. Μερικά από τα έργα της μάρκας, όπως το δαχτυλίδι σχεδιαστών Masanori Umeda, οι καρέκλες της Michele DeLucchi’s Riviera και το διαχωριστικό δωματίων Carlton του Ettore θα εκτίθενται έως τις 23 Ιουνίου. Μια σειρά από είδη διακόσμησης σπιτιού όπως τασάκια, βάζα, πιάτα, γυαλιά, διακοσμήσεις και υφαντικά αξεσουάρ όπως τσάντες και κασκόλ θα είναι επίσης διαθέσιμα σε καταστήματα μαζί με μια επιμελημένη συλλογή βιβλίων για το ιστορικό studio Memphis και τον σημαντικό ρόλο του στην ιστορία της τέχνης.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024