Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε στον τελικό η ΑΕΚ (8-6)

Πέρασε στον τελικό η ΑΕΚ (8-6)

Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ που επικράτησε με 8-6 του Περιστερίου στον ημιτελικό Κυπέλλου και θα παίξει για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Ολυμπιακός ή Βουλιαγμένη ο αντίπαλος.

Την πρόκρισή της στον τελικό Κυπέλλου (23/5, 19:00) για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με 8-6 του Περιστερίου στον Λαιμό, στον πρώτο ημιτελικό του Final-8 και περιμένει τον νικητή του Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη για να μάθει τον αντίπαλό της.

Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ΑΕΚ εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Euro Cup, τέσσερα χρόνια μετά την επανασύσταση του τμήματος πόλο του συλλόγου.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να μην αφήσει τον αντίπαλό της να βγει σε γρήγορες επιθέσεις, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα, τόσο στα ίσια όσο και σε παίκτη λιγότερο. Όταν βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Στελλάτο και Κουτσιαλή, η Ένωση πήρε προβάδισμα 3-0 και «στρίμωξε» το Περιστέρι, που ήταν το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης.

Στη δεύτερη περίοδο, με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Διονύση Καρούντζο, ο ΓΣΠ «ψαλίδισε» τη διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει. Η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου (ο οποίος αποβλήθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο για διαμαρτυρία) κράτησε το προβάδισμα και μάλιστα κατόρθωσε να ξεφύγει ξανά με διαφορά τριών τερμάτων (7-4).

Ο Αγκόρτσας έδωσε ελπίδες στο Περιστέρι, σκοράροντας στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, και ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 7-6, όμως οι παίκτες του Κώστα Λούδη έχασαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν και ο Παπάκος 2΄25΄΄ πριν τη λήξη, αλλά και ο Φλέγκας με μία τρομερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Φάρμερ, «σφράγισαν» τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-2, 2-2, 1-1

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου , Λαδάς , Φάρμερ , Γερακούδης 2, Κουκουμάκης , Αγκόρτσας 2, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ , Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος , Κουτσιαλής 3, Βούκσεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης , Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 1, Βλατάκης, Μαυρωτάς 1, Κατσινουλας, Ζωρζος, Παπάκος 2.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024