Προσβολές και απρέπειες
Πρόκειται για δηλώσεις που δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, αλλά πλήττουν τους έλληνες εφοπλιστές ως φυσικά πρόσωπα και συνολικά την εικόνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της
Είναι τουλάχιστον απρεπή και προσβλητικά τα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης για την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του Οργανισμού EIC ( European Investigative Collaboration). Πρόκειται για δηλώσεις που δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο, αλλά πλήττουν τους έλληνες εφοπλιστές ως φυσικά πρόσωπα και συνολικά την εικόνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Λασκαρίδης; Οτι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «μπορούν να χέ… τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».
Σ’ αυτό το πρωτοφανές παραλήρημα του Π. Λασκαρίδη δεν μπορεί να μην υπάρξει απάντηση. Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, με τέτοιες δηλώσεις, να διασύρονται οι έλληνες εφοπλιστές και ένας ολόκληρος κλάδος με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και να μην υπάρξει ισχυρή αντίδραση. Ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442