Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Δένδια στη Ρωσία: Διμερή θέματα, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειος και Βαλκάνια στην ατζέντα

Επίσκεψη Δένδια στη Ρωσία: Διμερή θέματα, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειος και Βαλκάνια στην ατζέντα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου, στο Σότσι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου, στο Σότσι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν σε θέματα διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις.

Προαναγγέλλοντας τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας του κ . Δένδια στη Ρωσία, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε: «Οι επικεφαλής των δύο υπουργείων Εξωτερικών προτίθενται να συζητήσουν τις οδούς περαιτέρω ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου, εμβάθυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας υπό τις συνθήκες των περιορισμών του κοροναϊού, καθώς και της ανάπτυξης των πολιτιστικών-ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας διεξαγωγής του Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας το 2021».

Όπως σημείωσε η κυρία Ζαχάροβα κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση, «οι υπουργοί θα “συντονίσουν τα ρολόγια τους” σε έναν ευρύ κύκλο διεθνών και περιφερειακών προβλημάτων, που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης του Κυπριακού, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Μετά το τέλος των επαφών, θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις (13.20 τοπική ώρα).

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας προβλέπεται να ξεναγηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο Sirius (Σείριος) στο Σότσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ακολούθως, θα αναχωρήσει για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψής του, σε Ανάπα και Γκελεντζίκ, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου, με μακραίωνη ελληνική παρουσία, όπου την ίδια και την επόμενη ημέρα, Τρίτη 25 Μαΐου, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και να έχει σειρά συναντήσεων με επιφανείς ομογενείς, εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, τοπικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024