Επανακατάληψη του θεάτρου «Εμπρός»
Η εκκένωση της Τετάρτης και το σφράγισμα του θεάτρου «Εμπρός» προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες, καλλιτέχνες και ανθρώπους τους Πολιτισμού.
Βίντεο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Τάνκα
Αργά το βράδυ του Σάββατου, μεγάλη ομάδα ατόμων βρέθηκε στου Ψυρρή και προχώρησε στην επανακατάληψη του θεάτρου «Εμπρός», το οποίο εκκενώθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης.
Υπό τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων, με βαριοπούλες έσπασαν τη τσιμεντωμένη πόρτα του θεάτρου.
Υπενθυμίζεται ότι η εκκένωση της Τετάρτης και το σφράγισμα του θεάτρου προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες, καλλιτέχνες και ανθρώπους τους Πολιτισμού.
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση ανακοινώνοντας πως εκκενώνει μια κατάληψη, τη στιγμή που πλήθος κινήσεων, φορέων και καλλιτεχνών μιλάει για έναν ελεύθερο χώρο πολιτισμού που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στέγη σε καλλιτεχνικές ομάδες προσφέροντας αφιλοκερδώς στο κοινό της πόλης πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνέδεσαν την κίνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σφραγίσει τον χώρο με την τρέχουσα επικαιρότητα. Με τη συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας να είναι στην κορύφωσή της η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς αποπροσανατολιστική, προκειμένου να εμφανιστεί η αστυνομία ότι κάνει το έργο της.
Ο κατειλημμένος χώρος, ένας από τους ξεχωριστούς πνεύμονες ελευθερίας και πολιτισμού στην Αθήνα, προσέφερε για δέκα χρόνια υποστήριξη σε όποιον ήθελε να παρουσιάσει το έργο του και φιλοξενούσε ποικιλόμορφες δράσεις.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επανακατάληψη:
Ανοιχτό και πάλι το εμπρός! Γκρεμίστηκαν τα τσιμέντα στην είσοδο ✊ #εμπρος #antireport pic.twitter.com/TPpdDPc3z6
— Έφοδος στον Ουρανό (@efodos_ta) May 22, 2021
Αθήνα | Μαχητικός και γεμάτος ψυχή κόσμος σπάει τις τσιμεντωμένες πόρτες του θεάτρου Εμπρός, υπό την συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων.
Αλληλεγγύη στους ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους! #antireport pic.twitter.com/GQdWTtL9Sh— alerta_gr (@alerta_gr) May 22, 2021
Ανοιχτό κάλεσμα το πρωί της Κυριακής
Η Ανοιχτή Ορχήστρα των «Support Art Workers» θα πραγματοποιήσει την πρόβα της την Κυριακή 23 Μαΐου στις 11:00 έξω απ’ το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο στου Ψυρρή και καλεί αλληλέγγυους και αλληλέγγυες σε διαμαρτυρία ενάντια στην εκκένωση του χώρου.
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ανάγκες για ενέργεια βάζουν ξανά μπρος τα φουγάρα των «βρόμικων» καυσίμων
- ΗΠΑ: «Θα λογοδοτούμε σε όλους τους Νεοϋορκέζους» – Ο Μαμντάνι για τη φορολογία των πλουσίων
- Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο Γουίλ Σμιθ – «Ήταν μια τραυματική εμπειρία»
- Ένα μήνα εκτός δράσης ο Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς
- Shops Closed on January 2, Banks Remain Open
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 74χρονος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του



