Ερευνητικά προγράμματα φέρνουν ελπίδα για θεραπεία κατά της COVID-19, αλλά και 50 ακόμη ασθενειών

Περισσότερες από 500 κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη σε 70 χώρες από την ελβετική φαρμακευτική Novartis, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης που εφαρμόζει, έχει «στο μικροσκόπιο» 50 ασθένειες υπό έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, πάνω από 160 προγράμματα βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους – λίγο πριν την έγκριση νέων θεραπειών (στο pipeline), ενώ περίπου 10.000 αιτήματα για προγράμματα πρώιμης πρόσβασης σε νέες θεραπείες έχουν ήδη εγκριθεί.

Τα δεδομένα αυτά σημειώνονται από την Novartis με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα Κλινικών Μελετών, υπογραμμίζοντας ότι το 93% των συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές το 2017 ανέφεραν ότι θα συμμετείχαν ξανά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η πανδημία COVID-19 έκανε το 2020, το πιο δύσκολο έτος των τελευταίων δεκαετιών. Όμως οι κλινικοί ερευνητές ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και χάρη στις κλινικές δοκιμές, εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν αναπτυχθεί και χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ελπίδα για μια ακόμη καλύτερη χρονιά.

Έρευνα για την πανδημία

Η ερευνητική δράση της Novartis για την πανδημία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την εκκίνηση 3 κλινικών δοκιμών Φάσης ΙΙΙ για την COVID-19, τη συμμετοχή σε 5 έρευνες και συνεργασίες σχετικές με την πανδημία, τη συνεργασία με την Molecular Partners για την ανάπτυξη 2 πιθανών αντιιικών θεραπειών για την COVID-19 και την παροχή θεραπειών σε κλινικές μελέτες και προγράμματα πρώιμης πρόσβασης κατόπιν αιτήματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr