Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετσι το παιδί θα είναι έτοιμο στην ώρα του για το σχολείο

Ετσι το παιδί θα είναι έτοιμο στην ώρα του για το σχολείο

Ο πιο διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να είναι έτοιμο εγκαίρως για το σχολείo

Για τους περισσότερους γονείς το πρωινό ξύπνημα του παιδιού είναι μια αληθινή μάχη. Ακόμη κι αν το παιδί καταφέρει να ξυπνήσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, το να φάει το πρωινό του, να πλυθεί και να ντυθεί μπορεί να αποδειχθεί μια χρονοβόρα διαδικασία. Κάπως έτσι, μπορεί να καταλήξετε να τρέχετε γεμάτοι άγχος προκειμένου το παιδί να φτάσει εγκαίρως στο σχολείο.

Αν ψάχνετε λοιπόν έναν αποτελεσματικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο ώστε το παιδί να είναι εγκαίρως έτοιμο για το σχολείο, δοκιμάστε το παιχνίδι «νίκησε το χρονόμετρο» ή «beat the buzzer», το οποίο λειτουργεί επειδή ανταμείβει το παιδί σας για το γεγονός ότι είναι έτοιμο στην ώρα του.

Καθώς προσπαθείτε να εντάξετε αυτό το παιχνίδι στην πρωινή σας ρουτίνα, η επιβράβευση του παιδιού σας θα βοηθήσει τα πράγματα. Όταν τα παιδιά δέχονται έπαινο για μια συμπεριφορά τους, είναι πιο πιθανό να τη συνεχίσουν.

Πώς θα βάλετε το παιχνίδι στην πρωινή σας ρουτίνα

*Εξηγήστε το παιχνίδι

Εξηγήστε ότι θέλετε να παρουσιάσετε ένα παιχνίδι που ονομάζεται «νίκησε το χρονόμετρο» ή «beat the buzzer» για να ετοιμάζεστε τα πρωινά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο κουζίνας ή το χρονόμετρο στο τηλέφωνό σας. Εξηγήστε στο παιδί σας πώς λειτουργεί η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη και εξηγήστε του ότι στόχος του παιχνιδιού είναι να έχει ετοιμαστεί μέχρι να χτυπήσει το χρονόμετρο.

*Σχεδιάστε την πρωινή σας ρουτίνα μαζί

Συζητήστε με το παιδί σας για το πώς θα θέλατε και οι δύο να βελτιώσετε την πρωινή σας ρουτίνα και συμφωνήστε σε μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα πρέπει να είναι έτοιμο.

Μαζί, γράψτε μια λίστα με όσα πρέπει να κάνει το παιδί σας το πρωί. Αν το παιδί είναι νηπιακής ηλικίας, μπορείτε να ζωγραφίσετε και ένα σχέδιο για την κάθε εργασία, ώστε το παιδί να καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει ακόμη κι αν δεν ξέρει να διαβάζει.

Σκεφτείτε πόση ώρα θα χρειαστεί για κάθε εργασία το παιδί σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε ποια ώρα πρέπει να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Εξετάστε αν υπάρχουν πράγματα για τα οποία το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια και ενημερώστε το ότι δεν χρειάζεται να τα κάνει μόνο του.

Η λίστα μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι:

  1. Τρώω πρωινό.
  2. Ντύνομαι.
  3. Βουρτσίζω τα δόντια, πλένω το πρόσωπο, χτενίζω τα μαλλιά.
  4. Κλείνω την τσάντα μου.
  5. Φοράω ζακέτα και παπούτσια.

Όταν έχετε μια λίστα με την οποία είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, τοποθετήστε την κάπου όπου το παιδί σας μπορεί να τη βλέπει το πρωί.

*Αποφασίστε για τις ανταμοιβές

Εξηγήστε στο παιδί σας τι θα συμβεί εάν είναι έτοιμο εγκαίρως και τι θα συμβεί αν δεν είναι.

Δημιουργήστε έναν απλό πίνακα ανταμοιβών για να παρακολουθείτε την επιτυχία του με αυτοκόλλητα. Μπορείτε να αποφασίσετε πόσα αυτοκόλλητα χρειάζεται το παιδί σας για μια ανταμοιβή. Για παράδειγμα, μπορεί να παίρνει ένα αυτοκόλλητο για κάθε πρωί που είναι έτοιμο στην ώρα του.

Εάν το παιδί σας δεν είναι έτοιμο όταν τελειώσει ο χρόνος, ενημερώστε το ήρεμα ότι το χρονόμετρο έχει χτυπήσει κι ότι πρέπει να ετοιμαστεί. Υπενθυμίστε του ότι μπορεί να δοκιμάσει ξανά το επόμενο πρωί.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ελέγχει τη λίστα και αποφεύγετε να του λέτε τι να κάνει στη συνέχεια. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να γίνει πιο ανεξάρτητο και εσάς να μειώσετε την γκρίνια.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024