Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΜΕGA στο Αλεποχώρι: Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα, λέει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων

Το ΜΕGA στο Αλεποχώρι: Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα, λέει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων

Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα δηλώνει χαρακτηριστικά στο MEGA ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, που βρέθηκε σε ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν στο Αλεποχώρι. 

Η φωτιά που ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται και να καταστρέφει εδώ και ένα 24ωρο τα πάντα στο πέρασμά της.

Σύμμαχός της και μεγάλος εχθρός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι οποίο αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται 2 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Μεγάρων, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, αλλά και του Λιμενικού να βρίσκονται επί ποδός.

Η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, που βρέθηκε σε ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν στο Αλεποχώρι.

Ειδικότερα, η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Ντουράκο, έναν οικισμό που εκκενώθηκε προληπτικά, στο Αλεποχώρι. Η νύχτα στο σημείο έχει γίνει μέρα από τα πύρινα μέτωπα, με τις αναζοπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Ο δρόμος από τον Άγιο Ιωάννη Μακρινό προς τα Μέγαρα παραμένει κλειστός.

Νωρίτερα, και η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παρέμενε ανεξέλεγκτη. Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φυλακτό, αντιδήμαρχο Μεγαρέων, ο οποίος βρίσκεται στον Ντουράκο, η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα.

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, αλλά και της πρόβλεψης ως προς την κατεύθυνση που θα πάρει η φωτιά.

«Πριν από μισή ώρα περίπου κατέβηκα από την πλευρά του Αγίου Ιωάννη Μακρινού, όπου υπάρχει ένα μέτωπο περίπου 10 χλμ, το οποίο έχει πλησιάσει την πόλη των Μεγάρων περίπου στα 6 με 7 χλμ.» επισήμανε ο κ. Φυλακτός δίνοντας εικόνα για το εφιαλτικό βράδυ που θα περάσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Προσπαθούμε, όλες οι δυνάμεις τώρα επιχειρούν ώστε να γλυτώσει τα χειρότερα η πόλη των Μεγάρων», αλλά τίποτα δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν, με τις φλόγες να «πηδάνε» στα 300 μέτρα, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024