Το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής για τις ευθύνες της Περιφέρειας.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι, επισκέφθηκε το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας και Δ. Αττικής Β. Κόκκαλη και Λ.Κοσμόπουλο, τον δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής Γ. Πετρούτσο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης, τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί ούτε ένας μικρός τραυματισμός. Δυστυχώς όμως έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα δάσους καθώς και οικίες». Επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά όλος ο Μηχανισμός της Περιφέρειας συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής και προσέθεσε: «Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών. Σήμερα, όπως όλα δείχνουν προς το παρόν τουλάχιστον, οι άνεμοι έχουν κοπάσει και υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, για τον περιορισμό των καταστροφών».

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με αναφορές εκπροσώπου της Πυροσβεστικής για ευθύνες της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε πώς «η ευθύνη για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ανήκει στο Δασαρχείο και την εποπτεύουσα αρχή που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση» γεγονός το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα έπρεπε «να γνωρίζει ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr