Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο κοροναϊού: Το 40% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση

Εμβόλιο κοροναϊού: Το 40% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση

Το 40% του ενήλικου πληθυσμού στην Ευρώπη έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού, δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων

Το 40% του ενήλικου πληθυσμού στην Ευρώπη έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού, δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως είπε, σύμφωνα με το Reuters, πάνω 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου χορηγούνται στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πλέον μπορούμε να κοιτάμε προς το καλοκαίρι με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Κυριακίδου είχε τονίσει στο Φόρουμ των Δελφών πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει αν δεν είναι ασφαλής μέχρι και ο τελευταίος πολίτης.

«Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα καλά συντονισμένο και αποφασιστικό σχέδιο δράσης, ώστε να βελτιώσει η ΕΕ την ετοιμότητά της σε τέτοιες κρίσεις» σημείωσε.

Συμφωνία για 1,8 δισ. επιπλέον δόσεις από την Pfizer

Στο μεταξύ, μια τρίτη σύμβαση για την προμήθεια 1,8 δισ. επιπλέον δόσεων υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Pfizer – Biontech.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αρχικώς εγκρίνει στις 8 Μαΐου τη συμφωνία με την Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων εγγυημένων δόσεων του εμβολίου, με το δικαίωμα αγοράς ακόμη 900 εκατομμυρίων δόσεων, για την περίοδο 2021-2023, όπως είχε ανακοινώσει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων. Προβλέπει, επίσης, μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024