Από τα πρώτα σημάδια ήταν ορατό ότι οι τελικοί των αιωνίων αντιπάλων στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών θα ήταν επεισοδιακοί.

Γιατί ο Παναθηναϊκός μεταχειρίστηκε ό,τι μέσο διαθέτει για να καλύψει το αγωνιστικό χάντικαπ από τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Αρχικά με την έκδοση του δελτίου της Όλγας Χατζηνικολάου, παρότι η 39χρονη γκαρντ είναι τιμωρημένη με τετραετή αποκλεισμό από τη WADA.

Όμως, με διαδικασίες εξπρές η Χατζηνικολάου… ξετιμωρήθηκε και η ΕΟΚ τής εξέδωσε δελτίο για να παίξει.

Έπειτα, η μέρα του πρώτου τελικού μετατέθηκε εξαιτίας της Αστυνομίας και του Παναθηναϊκού.

Είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 15:00, αλλά η ΕΛΑΣ ζήτησε να αρχίσει νωρίτερα, ώστε η αποχώρηση της αποστολής του Τριφυλλιού από το Ρέντη να μη συμπέσει με τη φιέστα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, που θα διεξαγόταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Οι Πράσινοι αρνήθηκαν να μετατεθεί το τζάμπολ για τις 13:00 και τελικά η ΕΟΚ μετέφερε το παιχνίδι μία ημέρα μετά, την Πέμπτη 13/5 στις 15:00.

Τα παράξενα συνεχίστηκαν και εκεί.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 72-70, αλλά ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για το εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ, που ορθώς δε μέτρησαν οι διαιτητές.

Με απόφαση-σκάνδαλο η ΚΕΔ της ΕΠΟ δέχτηκε την ένσταση, πρωτόδικα και δευτεροβάθμια, και όρισε ξανά τον πρώτο τελικό.

Όμως, όπως αναφέρει ο νόμος του Μέρφι, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, θα στραβώσουν ακόμα περισσότερο.

Γιατί ΕΟΚ όρισε στο ΣΕΦ (βοηθητικό 5) για την Πέμπτη στις 15:00 τον 1ο τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όμως η Disney έχει υπογράψει σύμβαση με το Στάδιο για τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η διεξαγωγή της αναμέτρησης τη συγκεκριμένη ώρα.

Οπότε, η ΕΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη πλέον των δύο αιωνίων, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, όρισε το τζάμπολ στις 12:00.