Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Deloitte επενδύει σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπους

Η Deloitte επενδύει σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπους

Η εταιρεία μέσα από την επένδυση αυτή δίνει νέα πνοή στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Οικονομική Διεύθυνση

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μίας επιχείρησης δεν αφήνει ανεπηρέαστα το φορολογικό τμήμα, το λογιστήριο και γενικότερα την Οικονομική Διεύθυνση. Είναι λογικό ότι οι αυξανόμενες καθημερινές προκλήσεις για άμεση πληροφόρηση, ακρίβεια και αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο δημιουργούν την ανάγκη για αναζήτηση λύσεων τεχνολογίας, αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας και ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες.

Δημιουργείται ένα πλαίσιο, στο οποίο η τεχνολογία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στον φορολογικό κλάδο. Συνεπώς και οι άνθρωποι, που συμμετέχουν στον κλάδο αυτόν καλούνται ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής, οι οποίες απαιτούν ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Σε συμβουλευτικές εταιρείες, όπως η Deloitte, οι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες γενικότερα στην Οικονομική Διεύθυνση δεν αρκούνται μόνο στην παροχή παραδοσιακών φορολογικών, λογιστικών ή συμβουλευτικών υπηρεσιών, αλλά δημιουργούν υβριδικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών όπου άνθρωπος και τεχνολογία συνθέτουν μία αναπόσπαστη ομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα η Deloitte συμμετείχε με τον Κωνσταντίνο Μοτσάκο, Head of CFO Services, Principal και τον Στέφανο Τεντολούρη, Υπεύθυνο Φορολογικού και Λογιστικού Τμήματος Γραφείου Βορείου Ελλάδος, στο φετινό TEDxAUEB παρουσιάζοντας σε ένα workshop το πως η Deloitte έχει δημιουργήσει ένα τεχνολογικό hub επενδύοντας σε ανθρώπους και τεχνολογίες με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Οικονομικών Διευθύνσεων.

Λίγα λόγια για τις τεχνολογικές τάσεις στην Οικονομική Διεύθυνση

Οι μεγάλες αλλαγές που επιφέρουν η τεχνητή νοημοσύνη, η εισαγωγή της ανάλυσης δεδομένων στα οικονομικά σε συνδυασμό με τις αυξημένες δυνατότητες υπολογιστικής δύναμης, συνδεσιμότητας και μεταφοράς δεδομένων δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον στο οποίο η Οικονομική Διεύθυνση μπορεί να μετασχηματίσει μεγάλο μέρος των διεργασιών της.

Τεχνολογίες όπως το Robotic Process Automation (RPA) συμβάλλουν στη δημιουργία αυτοματισμών / ρομπότ (bots), τα οποία εκτελούν επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος διαδικασιών όπως στις αυτόματες καταχωρήσεις όταν λαμβάνουμε τιμολόγια μέσω e-mail, αυτόματη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συστημάτων, αυτόματο πιστωτικό έλεγχο πελατών κ.α.

Οι νέες δυνατότητες στην επεξεργασία δεδομένων βοηθούν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του κλεισίματος και του reporting αυτοματοποιώντας τις συμφωνίες μεταξύ συστημάτων, τις εργασίες που σήμερα γίνονται σε υπολογιστικά φύλλα και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων για Analytics.  Πολύωρες διαδικασίες όπως η ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων, οι μηνιαίες και ετήσιες εργασίες κλεισίματος, η προετοιμασία της διοικητικής πληροφόρησης μπορούν πλέον να αυτοματοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό περιορίζοντας τον παράγοντα του σφάλματος και απελευθερώνοντας σημαντικό χρόνο στα στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης.

Επιπλέον τα εργαλεία Business Intelligence μέσω της εύχρηστης, διαισθητικής και διαδραστικής γραφικής απεικόνισης των δεδομένων, χρησιμοποιούνται στην αποκάλυψη και τον προσδιορισμό σχέσεων ή τάσεων, στον εντοπισμό ακραίων τιμών ή σφαλμάτων και στη γρήγορη σύγκριση αποτελεσμάτων. Ακόμα, διευκολύνουν τον προγραμματισμό και τη μοντελοποίηση σεναρίων ενισχύοντας την ικανότητα λήψης αποτελεσματικότερων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Πώς η τεχνολογική εξέλιξη επηρεάζει τους ανθρώπους της Οικονομικής Διεύθυνσης ;

Οι απαιτήσεις της επιχείρησης αυξάνονται, οι ανάγκες της Οικονομικής Διεύθυνσης αλλάζουν άρα και το προσωπικό της χρειάζεται εξέλιξη, εκπαίδευση και επανακαθορισμό των ρόλων του.

Η γενικότερη τεχνολογική επανάσταση μετασχηματίζει τους ρόλους και τα λειτουργικά μοντέλα μέσα στις Οικονομικές Διευθύνσεις και οι ανάγκες όσο για τεχνολογικές δεξιότητες τόσο για soft skills όλο και περισσότερο γίνονται σημαντικές.

Οι απόφοιτοι σχολών παρεμφερούς αντικειμένου αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως μέλη μίας Οικονομικής Διεύθυνσης ή ως σύμβουλοι της θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν αρκεί πια μόνο η τεχνική γνώση για την παροχή παραδοσιακών φορολογικών, λογιστικών ή συμβουλευτικών υπηρεσιών, αλλά και η ικανότητα να προσαρμοστούν σε νέα λειτουργικά μοντέλα (outsourcing, shared services centers, center of excellence κλπ.), να επικοινωνήσουμε σε απλά λόγια περίπλοκες συναλλαγές και να σχεδιάσουν μαζί με ανθρώπους της τεχνολογίας υβριδικές λύσεις, όπου ο άνθρωπος και η τεχνολογία συνθέτουν πια μία αναπόσπαστη ομάδα.

Η εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται ήδη εδώ και η πραγματική δύναμη της τεχνολογίας πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχει φανεί. Από μία πρόσφατη έρευνα σε Οικονομικούς Διευθυντές και επικεφαλής των Φορολογικών τμημάτων το 78% πιστεύει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της Οικονομικής Διεύθυνσης ώστε και ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού της να αναβαθμιστεί απελευθερώνοντας χρόνο για επαναλαμβανόμενες ενέργειες και επενδύοντας περισσότερο στην ανάλυση, στον σχεδιασμό και στην δημιουργία αξίας για το σύνολο της επιχείρησης.

Το Φορολογικό Τμήμα της Deloitte έχει δημιουργήσει κάτι μοναδικό στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Οικονομική Διεύθυνση μέσα από ένα τεχνολογικό hub που αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα στελέχη του να συνδυάζουν τη πολύπειρη γνώση τους με τις βέλτιστες τεχνολογικές πρακτικές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Deloitte και το Φορολογικό της Τμήμα θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο www.deloitte.com/gr/en/services/tax

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024