Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρτης ECDC: Στο «πράσινο» παραμένει η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Χάρτης ECDC: Στο «πράσινο» παραμένει η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Σταθερή η πορεία της νόσου στην Ελλάδα - Όσον αφορά στα κρούσματα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας παραμένει στο «κόκκινο».

Σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο», εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με πράσινο χρώμα.

Τέλος, αναφορικά με τον αριθμό των τεστ κοροναϊού που γίνονται, η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο», καθώς διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024