Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα κόλασης στον Σχίνο Λουτρακίου: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Εκκενώνονται οικισμοί, ζημιές σε σπίτια

Νύχτα κόλασης στον Σχίνο Λουτρακίου: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Εκκενώνονται οικισμοί, ζημιές σε σπίτια

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου από την ανεξέλεγκτη, μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εκκενώθηκαν ήδη τέσσερις οικισμοί ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου από την ανεξέλεγκτη, μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εκκενώνονται οικισμοί ανάλογα με την πορεία του πύρινου μετώπου ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Ριπές 7 μποφόρ

Οι τεράστιες φλόγες καίνε πευκοδάσος και δυναμώνουν διαρκώς καθώς στην περιοχή η βλάστηση είναι συμπαγής ενώ ενισχύονται και από τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως 5 μποφόρ, με ριπές κατά διαστήματα που φτάνουν ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Εκκένωση οικισμών

Οι αρχές προχώρησαν νωρίτερα στην εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα και λίγο αργότερα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τις Βαμβακιές και τη Μαυρολίμνη.

Το μέτωπο μαίνεται αυτήν τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου και όλοι, πολίτες και πυροσβεστικές δυνάμεις, βρίσκονται επί ποδός.

Ενίσχυση δυνάμεων

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς, όπου επιχειρούν επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε μία κατοικία. Την ίδια ώρα, το τοπικό μέσο loutrakiblog.gr μεταδίδει ότι σύμφωνα με δασοπυροσβέστες καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι – πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Πολύ δύσκολο βράδυ»

Για ανεξέλεγκτη φωτιά έκανε λόγο νωρίτερα ο διευθυντής του korinthianews.gr, Φώτης Νικολακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφεραν πως «θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ».

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πληροφορίες για καμμένα σπίτια στον Σχίνο, υπογραμμίζοντας ότι επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, γεγονός που επισήμανε και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης.

Ερευνούν τα αίτια

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στον Σχίνο έχει μεταβεί ο υπαρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Επίσης, στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνήσει για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024