Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κοκκιναρέα - Υποχώρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κοκκιναρέα – Υποχώρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αποχωρούν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη

Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αποχωρούν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Όχημα της πυροσβεστικής έχει σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια.

Εντούτοις δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει καεί.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Τεράστια οικολογική καταστροφή

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε εχθές το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, δίνουν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που παρείχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά ξεκίνησε από καύση υλικών σε ελαιώνα.

Παράλληλα, το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έχει θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς και τα Κέντρα υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Επίσης, έχει διαθέσει 5 ασθενοφόρα επιπλέον εκείνων που υπάρχουν συνήθως στην περιοχή.

Η φωτιά έχει επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων και αυτήν την ώρα κινείται μεταξύ Σχίνου και Μαζίου. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί με περιπολικά καλούν από τα μεγάφωνα τους κατοίκους, να εκκενώσουν την περιοχή.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Αιγειρούσες – Ντουράκος, Ανω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Πριν λίγη ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024