Φάρος φιλαλληλίας, ελπίδας και αισιοδοξίας γίνεται με τις πράξεις του ένας μαθητής της έκτης δημοτικού που ζει στην Αθήνα.

Ο νεαρός βλέποντας τα δραματικά γεγονότα με το σεισμό που έπληξε στις 3 Μαρτίου το Δαμάσι και το σχολείο του χωριού που κατέρρευσε, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για να συνδράμει.

Έτσι, έφτιαξε μόνος του 100 λαμπάδες τις οποίες και πούλησε έναντι 5 ευρώ τη μία, συγκεντρώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχει απέστειλε μία επιστολή στο διευθυντή του δημοτικού σχολείου Δαμασίου, ενημερώνοντάς τον για την πράξη του, αλλά και για το ότι διαθέτει τα χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου!

Διαβάστε την επιστολή:

«Κύριε Δ/ντη,

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά.

Λέγομαι Α******ς Π******ς και είμαι μαθητής της στ’ δημοτικού στην Αθήνα.

Επικοινωνώ μαζί σας για σας ενημερώσω ότι μετά τον μεγάλο σεισμό και βλέποντας την καταστροφή του σχολείου σας, θέλησα να αγοράσω και να προσφέρω και εγώ προσωπικά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην Στ΄ δημοτικού του σχολείου σας.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδιά ίδιας ηλικίας με εμένα «για να νιώσουν” ότι εμείς οι συνομήλικοι σε άλλες γωνιές της Ελλάδας δε τους ξεχνάμε…και γι αυτό σας αναφέρω την στ’ δημοτικού.

Για να συγκεντρώσω τα χρήματα έφτιαξα προσωπικά 100 λαμπάδες για την Ανάσταση μέσα σε 15ημερες και τις έδωσα σε συγγενείς και φίλους έναντι 5ευρώ.

Ο σκοπός μου δεν ήταν να ζητήσω χρήματα από τους γονείς μου, αλλά να εργαστώ και εγώ και να προσφέρω τα χρήματα της εργασίας μου σε έναν καλό σκοπό.

Έχω λοιπόν στη διάθεση της τάξης 500ευρώ για αγορά υπολογιστή ή ότι άλλο νομίζετε εσείς ότι χρειάζονται οι φίλοι μου στο σχολείο σας.

Βλέπω με μεγάλη χαρά ότι έχετε πολλές προσφορές. Ελπίζω να δεχτείτε και τη δική μου.

Σας ευχαριστώ

Α*******ς Π********ς»

Πηγή: onlarissa.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο