Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπών στην υπόθεση

Γλυκά Νερά: Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπών στην υπόθεση

Τα λιγοστά ευρήματα από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών σε συνδυασμό με τα βασανιστικά ερωτήματα που παραμένουν, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπών στην υπόθεση του ειδεχθούς εγκλήματος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη σύλληψη των δραστών. Οι μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας κινούνται σε σεσημασμένους κακοποιούς, που λειτουργούν με παρόμοιο μοτίβο. Ωστόσο τα ευρήματα από το σπίτι των Γλυκών Νερών δεν βοήθησαν όσο περίμεναν οι αστυνομικοί, ενώ τα ερωτηματικά που καλούνται να απαντήσουν είναι πολλά, γεγονός που δεν αποκλείει μέχρι και ανατροπές στην υπόθεση.

Οι μέχρι τώρα έρευνες

Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί σε σεσημασμένους κακοποιούς, προσπαθώντας να συλλέξουν πληροφορίες που να τους οδηγήσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ζητηθεί από τα σοφρωνιστικά ιδρύματα της χώρας λίστες με όσους αποφυλακίστηκαν τον τελευταίο χρόνο και έχουν απασχολήσει με παρόμοια εγκλήματα. Οι έρευνες ξεκίνησαν την επόμενη της τραγωδίας και μεταξύ των φυλακών που ήρθαν σε επαφή οι Αρχές ήταν και αυτές της Αλικαρνασσού.

Παράλληλα επιχειρείται από την ΕΛ.ΑΣ. να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα από τις φυλακές προκειμένου να αξιοποιήσεις τις διασυνδέσεις τους με τις συμμορίες που είναι ακόμα ενεργές.

Όσον αφορά τον Γεωργιανό που συνελληφθη στην προσπάθειά του να περάσει τα σύνορα, και υπάρχουν στοιχεία που τον εμπλέκουν σε ληστεία στο Πικέρμι, οι Αρχές τον έχουν ανακρίνει και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει άμεσα με την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Ωστόσο  τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζήτησαν στοιχεία άλλων εγκληματικών ομάδων, από την ανάκριση του 36χρονου Γεωργιανού, ο οποίος εξεταζόταν για περισσότερες από 24 ώρες.

 Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Ψάχνουν και στην Κρήτη για τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν

«Αφήστε με να το σκεφτώ»

Με τη φράση πάντως «αφήστε με να το σκεφτώ», που φέρεται να είπε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι του ζητούσαν να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τα γεγονότα στα Γλυκά Νερά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γνωρίζει κάτι για την υπόθεση.

Η εξιχνίαση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά αντιμετωπίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη παρά το γεγονός ότι αποτελεί νο 1 υπόθεση αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ και όλοι έχουν πέσει πάνω της.

Μέχρι στιγμής τα αποτυπώματα και τα ίχνη DNA από το σπίτι, δεν έχουν δείξει ταύτιση με στοιχεία σεσημασμένων κακοποιών.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα από το σπίτι δεν έχουν βοηθήσει τις Αρχές όσο αναμένονταν, με τα ερωτήματα για τον τρόπο δράσης των εγκληματιών να παραμένουν αναπάντητα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο ενδεχομένως στην υπόθεση να παρουσιαστούν σημαντικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα ή ακόμα και ανατροπές.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αφήστε με να το σκεφτώ» – Τι είπε στην ανάκριση ο 36χρονος Γεωργιανός

Δεν υπάρχουν στοιχεία από κάμερες, κινητά ή άλλα μέσα που να δείχνουν τους δράστες

Όπως ανέφερε στο MEGA: «Παρά την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί στοιχεία από κάμερες και κινητά ή άλλα μέσα, που να δείχνουν την άφιξη, την εισβολή και την αναγνώριση των τριών τουλάχιστον κουκουλοφόρων, όπως έχει περιγραφεί από τον 32χρονο πιλότο» σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι τα ευρήματα από τη μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι είναι λιγοστά.

«Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά στοιχεία στο χώρο των ποινικών, όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας έχει ληφθεί κατάθεση από ιδιώτη που δίνει και άλλες διαστάσεις στο δραματικό συμβάν» πρόσθεσε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

Τα επίμονα ερωτήματα

Παράλληλα, αρκετά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, όπως γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 7-8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα μπορούσε να έχει λιποθυμήσει και να μην αντιδρά, ενώ αυτό που επίσης εξετάζουν είναι ότι το θύμα -αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες- αντιστάθηκε στους κακοποιούς δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης.

Επίσης οι αστυνομικοί διατυπώνουν το ερώτημα γιατί οι δράστες έδεσαν με σκοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο πιλότο και μόνο με τα ρούχα της την 20χρονη μητέρα, καθώς και για ποιο λόγο επέλεξαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες που είχε στο σπίτι το ζευγάρι αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους.

Το νέο μήνυμα του πιλότου

Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, υπογραμμίζει ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν.

Ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης, που τόσο άδικα δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη διαρρέονται πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις έρευνες ή να παραπλανήσουν τις Αρχές.

«Είναι απίστευτη η στήριξη που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες, τα οποία όμως, χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα. Οι πληροφορίες είναι πολλές και αξιολογούνται».

«Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και σε μένα μεταφέρονται αυτά τα οποία έχουν αξία».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024