Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων - Τι περιλαμβάνει

Lockdown: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων – Τι περιλαμβάνει

Σε συντονισμό το Μαξίμου και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διακριτικές παρεμβάσεις για τη χρήση μάσκας και εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών και περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας θέτουν επί τάπητος το Μαξίμου και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εικόνα υπερχαλάρωσης κατά τη διάρκεια του πρώτου «ελεύθερου» Σαββατοκύριακου, όπως αυτή αποτυπώθηκε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προβληματίζει έντονα το πρωθυπουργικό γραφείο, που άνοιξε γραμμή συντονισμού με το αρμόδιο υπουργείο.

Το σχέδιο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, περιλαμβάνει εντατικούς και οριζόντιους ελέγχους σε καταστήματα, έμφαση στις βραδινές ώρες (μέχρι και την ισχύ του απαγορευτικού κυκλοφορίας στις 00:30) καθώς και διακριτική παρέμβαση (με συστάσεις) της αστυνομίας σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας.

Στο τραπέζι βρίσκεται στο μεταξύ και το plan b για επιστροφή απαγορεύσεων και καραντίνες σε περίπτωση τοπικών εξάρσεων της πανδημίας – όσο κι αν το Μαξίμου ελπίζει να μην χρειαστεί η εφαρμογή τους.

Καθημερινός θα είναι ο απολογισμός των ελέγχων (με σχετικά δελτία) ώστε να αξιολογούνται διαρκώς τα στοιχεία, όπως οι παραβάσεις και οι περιοχές καθώς και το ύψος των προστίμων.

Η σύσκεψη με τον Τσιόδρα

Το μήνυμα επαγρύπνησης και η ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων εκπέμφθηκαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, πιστοποιώντας τον προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

«Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούν οι εκκλήσεις της κυβέρνησης» είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ειδάλλως «οι τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με το δέοντα τρόπο».

Για «αυστηρή επιβολή του νόμου» προειδοποίησε εξάλλου ο πρωθυπουργός, δείχνοντας σε αυτή την αναδιαμόρφωση του σχεδιασμού από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024