Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Johnson & Johnson: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις στην ΕΕ

Johnson & Johnson: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις στην ΕΕ

Πολύ πίσω από τον συμφωνημένο στόχο βρίσκεται η εταιρία, που μέχρι στιγμής έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια εμβόλια που μεταφρέζεται σε κάτω από το 10% τησ συμφωνημένης ποσότητας.

Νέα προβλήματα εφοδιασμού εμβολίων για την ΕΕ, καθώς όπως ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, η εταιρία Johnson & Johnson, θα περιορίσει τις αποστολές της αυτήν την εβδομάδα.

Βάσει συμβολαίου, η εταιρία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της το β΄τετράμηνο του 2021.

Ωστόσο, ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου τετραμήνου έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από το 10% του στόχου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και πόσες δόσεις θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι «καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία προσωρινή και περιορισμένη μείωση των παραδόσεων που αναμένεται να καλυφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο».

Και οι δύο πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέφεραν ότι ο στόχος των 55 εκατ. δόσεις έως το τέλος Ιουνίου, παραμένει ως έχει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η J&J δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μόνο μια περιορισμένη, προσωρινή μείωση» των παραδόσεων, που θα καλυφθούν σε επόμενο στάδιο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τόσο η πηγή του πρακτορείου όσο και ο εκπρόσωπος τόνισαν ότι η στόχος της εταιρείας παραμένει η παράδοση των 55 εκατομμυρίων δόσεων που έχει υποσχεθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η J&J αντιμετώπισε προβλήματα παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι οι δόσεις που προορίζονται για την Ευρώπη παράγονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ένα εργοστάσιο του Λέιντεν, στην Ολλανδία.

Αρχικά η εταιρεία σχεδίαζε να αρχίσει τις παραδόσεις στην ΕΕ την 1η Απριλίου, όμως τις ανέβαλε για τα μέσα του μήνα, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή. Στη συνέχεια, οι παραδόσεις διακόπηκαν και πάλι για λόγους ασφαλείας, αφού η χρήση του εμβολίου σταμάτησε προσωρινά στις ΗΠΑ, μέχρι να εξεταστεί η πιθανή σύνδεσή του με την εμφάνιση σπάνιων θρομβοεμβολών. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη ξανάρχισαν μία εβδομάδα αργότερα.

Μέχρι σήμερα, οι εταιρεία είχε παραδώσει 2,6 εκατομμύρια δόσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, με βάση στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαθέτει πιο επικαιροποιημενα στοιχεία για τις παραδόσεις, επιβεβαίωσε ότι έχουν παραληφθεί λιγότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024