Το στούντιο Diana Kellogg Architects με έδρα τη Νέα Υόρκη εμπνεύστηκε από τα σύμβολα της θηλυκότητας για το σχεδιασμό ενός σχολείου θηλέων, οβάλ σχήματος στην Ινδία από τοπικό ψαμμίτη.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Daube (@mdaube)

Βρίσκεται στην έρημο Thar στα βόρεια της Ινδίας, το «Rajkumari Ratnavati Girls School» χτίστηκε για να εκπαιδεύσει και να διδάξει περισσότερα από 400 κορίτσια ηλικίας από πέντε έως δεκαέξι.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Diana Kellogg εξήγησε ότι το στούντιο μελέτησε προσεκτικά τα σύμβολα θηλυκότητας και τους κοντινούς αμμόλοφους για να δημιουργήσει μια δομή σαν φρούριο που θα μπορούσε να συνδυαστεί και να αφομοιωθεί από το τοπίο.


«Ως γυναίκα αρχιτέκτονας που σχεδιάζει για γυναίκες, κοίταξα γυναικεία σύμβολα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και συγκεκριμένα σύμβολα δύναμης », δήλωσε η ίδια η Ντιάνα Κέλλογγκ στο Dezeen.

View this post on Instagram

A post shared by STIRworld (@stir_world)

«Τελικά κατέληξα σε αυτό το ωοειδές σχήμα που είναι αντιπροσωπευτικό της θηλυκότητας και συμβολίζει ταυτόχρονα το άπειρο», πρόσθεσε. «Ήξερα ότι ήθελα να κάνω ένα κτίριο που θα μπορούσε να εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο, σαν τον ψαμμίτη Jaisalmer».


Χτισμένο με χειροποίητη ψαμμίτη από τοπική προέλευση, η δομή τύπου οχυρού 836 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει τρία κυκλικά στοιχεία.

Αποτελούνται από έναν μεγάλο εξωτερικό τοίχο που περιβάλλει την περίμετρο του σχολείου, έναν εσωτερικό τοίχο που περικλείει και περιβάλλει τις αίθουσες, καθώς και μια οβάλ αυλή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο