Κρήτη: «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο» λέει ο 35χρονος – Σπάνια περίπτωση
Βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μία εβδομάδα μετά εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο για τον οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα
Βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μία εβδομάδα μετά εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο για τον οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα.
Όπως ανέφερε ο 35χρονος μιλώντας στο MEGA, «η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο, έχουν βγει τα αποτελέσματα».
Μάλιστα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καθώς «ούτε οι ίδιοι (σ.σ. οι γιατροί) δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται ένας άνδρας να παρουσιάσει τις θρομβώσεις που συνήθως εμφανίζονταν στις γυναίκες».
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε τελειώσει» με τα θρομβωτικά επεισόδια, τα οποία είναι έως δύο όπως του ανέφεραν οι γιατροί.
«Σπάνια εμφάνιση θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό»
Από την πλευρά του διοικητής του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται ο 35χρονος, Γεώργιος Χαλκιαδάκης εξήγησε, μέσα από το MEGA, ότι είναι σπάνια εμφάνιση θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό «και κυρίως πιο σπάνια γιατί αναφερόμαστε σε αρτηρίες και όχι σε φλέβες όπως έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο δεύτερος θρόμβος αποκαλύφθηκε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο μετά τον πρώτο θρόμβο στη μηριαία αρτηρία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι σύνηθες να εμφανίζεται θρόμβωση στη μηριαία αρτηρία σε νέο άνθρωπο.
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο θρόμβο ανέφερε ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, ενώ «μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ανάλογο περιστατικό στη διεθνή βιβλιογραφία».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).