Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα απάτης ο Ηλίας Βρεττός: Επιτήδειοι τού άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό από το κινητό του!

Θύμα απάτης ο Ηλίας Βρεττός: Επιτήδειοι τού άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό από το κινητό του!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Στο στόχαστρο επιτήδειων μπήκε ο Ηλίας Βρεττός, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης, με αποτέλεσμα να κάνει «φτερά» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του. Όπως απεδείχθη, το πάτημα ενός συνδέσμου στο κινητό του τηλέφωνο, ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, τα χρήματα είχαν ήδη κάνει φτερά.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο καλλιτέχνης με ανάρτησή του στο Instagram. Σε μια προσπάθεια να ζητήσει βοήθεια και να προστατέψει τον κόσμο από ανάλογες παγίδες, εξήγησε τα βήματα της εξαπάτησης. Έδειξε μάλιστα το μήνυμα που του έστειλαν στο κινητό. Όπως του έγραφαν, η κάρτα του ήταν δήθεν προσωρινά μπλοκαρισμένη. Μαζί κι ένας σύνδεσμος στον οποίο μπήκε, σε μια προσπάθεια, όπως πίστευε, να μάθει τι είχε συμβεί με την τράπεζα.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει να μάθουν τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας που ο τραγουδιστής έχει σβήσει στην ανάρτησή του και στο τέλος του μηνύματος υπήρχε το επίμαχο link.

«Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News». Με το πάτημα του κουμπιού, ουσιαστικά πήραν το πράσινο φως για να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό, εν αγνοία του φυσικά!

Η μέθοδος Fishing
Με τη μέθοδο του «fishing» όπως λέγεται διεθνώς, ο τραγουδιστής μπήκε στο σύνδεσμο και κάποια στιγμή έβαλε τους κωδικούς του για να προχωρήσει. Τότε οι δράστες που έβλεπαν τις κινήσεις του, σήκωσαν όσα χρήματα μπορούσαν και φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους.

Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Βρεττός απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προσπαθεί να λύσει τον γρίφο για να φτάσει στους δράστες. Με αφορμή την εξαπάτηση του τραγουδιστή, η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς όπως επισημαίνεται οι δράστες καραδοκούν και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαπάτηση του τραγουδιστή σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής, οι απατεώνες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τέσσερις συναλλαγές, αφότου έβαλε τα στοιχεία του στον πλαστό σύνδεσμο.

«Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών.

«Δυστυχώς η αμφισβήτηση των συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 – 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτές οι συναλλαγές μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024