Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτος ο Άρης (0-0)

Τρίτος ο Άρης (0-0)

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι αυτή που τερματίζει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το μοναδικό ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ήταν να μάθουμε την ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση με ΑΕΚ και Άρη να κοντράρονται στο ΟΑΚΑ γι’ αυτό τον σκοπό. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι το ίδιο εξάλλου και για τους δυο και δεν θα άλλαζε.

Η Ένωση ήθελε μόνο για τη νίκη ενώ οι «κίτρινοι» πήγαιναν και για την ισοπαλία με το τελικό 0-0 να ικανοποιεί την ομάδα του Άκη Μάντζιου που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ τα τελευταία χρόνια ενώ για τον Δικέφαλο βάζει τέλος σε μια κάκιστη σεζόν.

Το παιχνίδι πάντως περισσότερο ήταν σαν αγγαρεία με τις δύο ομάδες να περιμένουν τη λήξη για να φύγουν για διακοπές, παρά ντέρμπι. Ευκαιρίες πολλές δεν υπήρχαν, με το αποτέλεσμα να είναι μάλλον δίκαιο.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε για ακόμη μία φορά με τριάδα στην άμυνα. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα με τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη στην άμυνα, στην αριστερή πλευρά ο Λόπες, στη δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος και στον άξονα Σάκχοφ και Σιμάνσκι. Μάνταλος, Τάνκοβιτς και ο Ανσαριφάρντ ήταν στην επίθεση.

Για τον Άρη ο Άκης Μάντζιος επέλεξε 4-2-3-1 με τον Κουέστα στα δοκάρια, τους Σάκιτς, Δεληζήση, Ρόουζ και Σούντγκρεν τετράδα στην άμυνα, Σάσα και Ματίγια στον άξονα και τους Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Γκάμα πίσω από τον προωθημένο Μάνο.

Πιο απειλητική η ΑΕΚ

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό, είχε φάσεις με την ΑΕΚ να είναι πιο απειλητική. Πλησίασε το γκολ με τον Μάνταλο δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο, ενώ στο 37΄ από κόρνερ του Τάνκοβιτς ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα, χάνοντας την ευκαιρία για το πρώτο του εφετινό γκολ.

Από την άλλη πλευρά ο Αρης «ενόχλησε» με δύο σουτ του Μπρούνο Γκάμα, το πρώτο (απευθείας φάουλ) έφυγε άουτ και το δεύτερο «έβγαλε» πολύ δύσκολα ο Τσιντώτας στο 24΄ και δεν είχε να επιδείξει κάτι περισσότερο.

Την καλύτερη στιγμή ο Άρης

Στο β΄ μέρος, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο του γηπέδου. Ωστόσο, ο Άρης «άγγιξε» το 0-1 στο 73΄ με τον Μαντσίνι να εκτελεί και τον Τσιντώτα να αποκρούει εξ επαφής, κρατώντας για ακόμα μία φορά το «μηδέν» με μια πολύ σπουδαία επέμβαση, όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σαφέστατα «πεσμένη» στο β΄ μέρος η Ένωση, δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια νίκη που θα της έδινε την 3η θέση στη βαθμολογία και θα «άμβλυνε» τις αρνητικές εντυπώσεις. Αντίθετα, ο Άρης ολοκλήρωσε τη σεζόν όπως του άξιζε, κατακτώντας την τρίτη θέση για πρώτη φορά μετά το 1981.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης (78΄ Μιτάι), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (63΄ Νεντελτσεάρου), Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες, Σιμάνσκι (46΄ Κρίστιτσιτς), Σάκχοφ (46΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64΄ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ

ΆΡΗΣ (Άκης Μαντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (90΄ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74΄ Μπρούνο), Γκάμα (74΄ Σάντε Σίλβα), Μάνος (56΄ Μαντσίνι)

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024