Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστάσιος Πανταζής: Ο χρυσαυγίτης πυρηνάρχης Περάματος και συγκάτοικος του Γιάννη Λαγού

Αναστάσιος Πανταζής: Ο χρυσαυγίτης πυρηνάρχης Περάματος και συγκάτοικος του Γιάννη Λαγού

Το δικαστήριο είχε επιβάλει στον Αναστάσιο Πανταζή 10 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη.

Στο ίδιο κελί με τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, θα οδηγηθεί ο Γιάννης Λαγός, στις φυλακές Δομοκού.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών μόλις βγει από την απομόνωση και θα μεταφερθεί στην ειδική πτέρυγα με τον σκληρό πυρηνάρχη του Περάματος.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει στον Αναστάσιο Πανταζή, τον… αρνητή της Χρυσής Αυγής,  10 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη.

Ο Αναστάσιος Πανταζής κατηγορούνταν με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, την απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης οπλοχρησίας.

Αρνήθηκε τη Χρυσή Αυγή

Κατά την απολογία του ο Πανταζής είχε δηλώσει «δεν ήμουν ποτέ πυρηνάρχης Περάματος», αρνούμενος ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων το 2012.

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα στην απολογία επιχείρησε να αρνηθεί τη σχέση του με τη ναζιστική οργάνωση πριν από τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και προσδιόρισε την πρώτη επαφή του με γραφεία της οργάνωσης.

Ωστόσο, βίντεο από τον σκληρό δίσκο του «φύρερ» Μιχαλολιάκου, που έχει προβληθεί στη δίκη κατέρριψε τους ισχυρισμούς του.

Όμως ο Πανταζής φαίνεται σε βίντεο στην επίθεση στους ψαράδες.

Τον έχουν υποδείξει οι ίδιοι οι αλιεργάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Πανταζή τον υπέδειξαν εντός της δικαστικής αίθουσας οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον τους («Ελα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χ.Α.»), ενώ ο Ι. Λαγός παραδέχεται τον ηγετικό ρόλο του στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ σε γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσει με τον Σ. Δεβελέκο όταν τον ενημερώνει για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

«Κανά κοκκαλάκι μένει για μας;», ρωτάει ο Δεβελέκος, με τον περιφερειάρχη του να απαντάει «Θα στεναχωρηθεί ο Τάσος» και τον Δεβελέκο να συνεχίζει: «Α ρε Τάσο θεέ!», «Στο Πέραμα έπεσαν στα νύχια του Τάσου. Κρίμα τα παιδιά».

Κατά τον κατηγορούμενο, κανένα από τα μηνύματα τού τότε βουλευτή Ιωάννη Λαγού, στους επίμαχους χρόνους πριν και μετά την επίθεση, που αναφέρεται στον «Τάσο» δεν αφορά το πρόσωπό του. Όπως είπε, δεν γνωρίζει σε ποιόν αναφέρεται ο Ι. Λαγός, ενώ για μηνύματα όπου αναφέρεται «δεν στεναχωριέται η Πανταζάρα» κ.ά. ο κατηγορούμενος «δεν έδωσε πειστική απάντηση για την εμπλοκή του δικού του ονόματος».

Μάλιστα, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών όχι μόνο την αρνήθηκε, αλλά είπε ότι βγαίνοντας από τη φυλακή πήγε και τους ρώτησε γιατί τον υπέδειξαν ως έναν από τους δράστες.

«Μου είπαν ότι ξέρουν ποιοι το έκαναν, κάτι παιδιά που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών», ισχυρίστηκε ο Πανταζής αλλά δεν θέλησε να μάθει περισσότερα για το ποιοι ήταν, ούτε έδωσε συνέχεια στο θέμα για το οποίο κατηγορείται για κακούργημα.

Επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου με περισσότερα από 30 άτομα, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκε σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και ο τρόπος δράσης των δραστών δείχνει την οργάνωση του τάγματος εφόδου και τον μαφιόζικο χαρακτήρα της επίθεσης:

Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα (καρφιά κλπ). Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες. Ορισμένοι από αυτούς, όπως και ο επικεφαλής τους, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Εκτός από τους ανθρώπους, χτύπησαν και τα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες.

«Τελειώσατε»

Σύμφωνα με το jailgoldendawn.com, απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εννέα τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναγνωρίστηκε ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός. Τη στιγμή της επίθεσης, ο Πανταζής είχε συστηθεί με τη φράση: «Είμαι ο Πανταζής… τελειώσατε».

Στις 03/10/2013, λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική και συνελήφθη ο καταζητούμενος Πανταζής (γνωστός στον υπόκοσμο του Περάματος ως «Τάσος»)

Ο κατηγορούμενος είπε, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση, ότι τυχαία συναντήθηκαν με την ομάδα των αφισοκολλητών, ενώ επρόκειτο και οι ίδιοι να κάνουν αντίστοιχη δράση και πως είδε την πλευρά του ΠΑΜΕ να βγαίνει από αυτοκίνητα με κράνη και κοντάρια.

Για τον εαυτό του, ο Αν. Πανταζής κράτησε ρόλο «ειρηνοποιού», όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, που απολογήθηκαν επίσης, λέγοντας πως βγήκε μπροστά και λέγοντας το όνομά του, τους είπε να ηρεμήσουν. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως ουδείς από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δεν είχε επιθετική διάθεση, ούτε κοντάρια, ούτε καν ομάδα δεν ήταν, όπως τόνισε, και ανέφερε πως μαζί τους είχαν «γιαγιάδες και παιδιά».

Μάλιστα, όπως είπε, όταν η ένταση ανέβηκε και είδε πως χτύπησαν έναν δικό τους, εκείνος έφυγε, προκαλώντας το σχόλιο της προέδρου που του είπε: «Δηλαδή, αφήσατε πίσω σας γυναίκες και παιδιά και φύγατε;».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024