Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H AEK που έπαθε το καλοκαίρι, αλλά δεν έμαθε τον Γενάρη

H AEK που έπαθε το καλοκαίρι, αλλά δεν έμαθε τον Γενάρη

Οι επαναλαμβανόμενα λάθος επιλογές της Ένωσης που οδήγησαν στο φετινό «ναυάγιο».

Η ΑΕΚ θα μπει φέτος σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι αλλαγών και απαιτήσεων, προκειμένου να μην επαναληφθεί ξανά το φετινό φαινόμενο, με την ομάδα να βγαίνει από νωρίς εκτός στόχων και τον κόσμο της να «βράζει».

Είναι σαφές πως για να αλλάξει η κατάσταση χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Δεν γίνεται η Ένωση να προχωρήσει ξανά με «μπαλώματα» και ενδιάμεσες λύσεις. Η ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι μετρήθηκε και βρέθηκε λίγη. Ανεπαρκής. Οι επιλογές που έγιναν στη συντριπτική πλειοψηφία τους απέτυχαν.

Η ΑΕΚ δημιούργησε μια ομάδα στο… πόδι. Προχώρησε σε επιλογές με ρίσκο, που δεν της βγήκαν. Ενώ συνέχισε σε αυτό το μοτίβο και τον Γενάρη, δείχνοντας μια πρωτοφανή ανικανότητα να αντιληφθεί την κατάσταση και το τι χρειάζεται για να διορθωθεί. Λες και πέταξε λευκή πετσέτα.

Χνιντ, Νεντελτσιάρου

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ «έκαψε» την επιλογή του Βράνιες, προκειμένου να προχωρήσει παρακάτω. Να βρει έναν άλλο αμυντικό που θα της έδινε ότι ο Βόσνιος. Οι επιλογές της ήταν ο Νασίμ Χνιντ και ο Ιονούτς Νεντελτσιάρου. Αμφότεροι έχουν κριθεί ανεπαρκείς. Πόσω μάλλον ο Τυνήσιος.

Η άμυνα της Ένωσης φέτος είχε γίνει το ανέκδοτο για τους αντιπάλους της. Και βασική αιτία για αυτό, ήταν οι επιλογές του καλοκαιριού. Η ενίσχυση στα μετόπισθεν απέτυχε παταγωδώς και η ΑΕΚ μπαίνει φέτος στη διαδικασία να βρει έναν ή και δύο ακόμα στόπερ, με προοπτική ενδεκάδας. Μιας και ο Τσιγκρίνσι βαδίζει πλέον στα 34…

Ο… παρεξηγημένος Τάνκοβιτς

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήρθε στην ΑΕΚ στο φινάλε των μεταγραφών, ως το κερασάκι στην τούρτα. Ένας παίκτης με ποιότητα, ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες. Την ποιότητά του την έδειξε είναι η αλήθεια σε κάποια ματς. Δεν είχε όμως διάρκεια και συνέπεια όλο αυτό. Ενδεχομένως όχι με δική του ευθύνη.

Ειδικά επί Μανόλο Χιμένεθ, ο Τάνκοβιτς έτυχε μιας μάλλον άδικης μεταχείρισης. Δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα έπρεπε. Σε πολλά ματς ήταν ο πρώτος που γινόταν αλλαγή, όταν η ΑΕΚ δεν λειτουργούσε καλά επιθετικά. Ενώ σε άλλα ήταν εξαφανισμένος.

Προφανώς και αυτό έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία του. Ο Χιμένεθ δεν φάνηκε να τον πιστεύει, παρότι είχε δείξει πως είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα. Και η ΑΕΚ δεν πήρε από εκείνον όσα προσδοκούσε.

Έμεινε «γυμνή» σε θέσεις που πονούσε

Μέχρι τον Γενάρη ήταν σαφές πως η ΑΕΚ ήθελε βασικό τερματοφύλακα, βασικό στόπερ και ένα δεξί μπακ. Ενώ από τη στιγμή που αποχώρησε ο Ινσούα προέκυψε θέμα και στα αριστερά της άμυνας. Οι Κιτρινόμαυροι από τις παραπάνω θέσεις κάλυψαν μονάχα εκείνη του δεξιού μπακ, με τον Νταντσένκο. Μια επιλογή που δεν έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες.

Στις υπόλοιπες θέσεις οι όποιες κινήσεις, έγιναν με καθυστέρηση. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην ενισχυθεί και να αφήσει έτσι το ρόστερ της… γυμνό και με τις γνωστές αδυναμίες του.

«Μπαλώματα» στον πάγκο

Η χρονιά φάνηκε από την αρχή προβληματική για την ΑΕΚ. Η Ένωση είχε σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα. Ζητήματα που έφεραν την διοίκηση της ομάδας στην απόφαση για την απομάκρυνση του Μάσιμο Καρέρα. Όμως η επιλογή για την αντικατάστασή του φάνηκε… πρόχειρη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμπιστεύτηκε ξανά τον Μανόλο Χιμένεθ. Έναν προπονητή που έχει απολύσει δύο φορες!

Το να προσδοκά κάτι διαφορετικό φέτος από τον συγκεκριμένο τεχνικό η διοίκηση, αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά σε συγκεκριμένα αγωνιστικά σημεία δείχνει πιο αδύναμη. Ο Χιμένεθ ήταν μια επιλογή του… ποδιού, ένα στοίχημα που δεν κερδήθηκε. Και πλέον η Ένωση καλείται να πάει παρακάτω. Να βρει έναν προπονητή που θα εμπνεύσει και θα δώσει ξανά ελπίδα για την επόμενη μέρα. Μια μέρα που χρειάζεται πολλά για να γίνει αισιόδοξη, μιας και η ΑΕΚ κλείνει την πιο αποτυχημένη σεζόν της νέας εποχής της.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024